Pojačane saobraćajne kontrole na zapadu države, uhapšen vozač koji je vozio 147 km/h na putu Nikšić - Podgorica

U istom regionu od početka juna je sankcionisano 147 vozača koji su zatečeni da upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu

3985 pregleda 8 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti "Zapad" vrše pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, a u periodu od 1. juna sankcionisali su 2.392 lica, od čega je odnijeto 330 prekršajnih prijava, te su izdata 2.602 prekrajna naloga, saopšteno je iz Uprave policije.

Među sankcionisanima je i vozač R.K. (21) koji je lišen slobode jutros u Nikšiću nakon što je na magistralnom putu Nikšić - Podgorica, u mjestu Drenoštica, upravljao vozilom brzinom od 147 km/h na dijelu puta gdje je brzina kretanja ograničena na 80 km/h, navode iz policije.

U istom regionu od početka juna je sankcionisano 147 vozača koji su zatečeni da upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu.

U pomenutom periodu slobode je lišeno 66 vozača, od čega 51 zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,00 g/kg i većoj, tri vozača zbog prekoračenja brzine za više od 70km/h od dozvoljene, kao i 12 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem psihoaktivnih supstanci, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, od ukupnog broja lica lišenih slobode od početka juna, slobode je lišeno osam mladih vozača (sedam mladih vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola i jedan mladi vozač zbog prekoračenja brzine za više od 70km/h od dozvoljene).

"Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti 'Zapad' će i u narednom periodu sprovoditi aktivnosti na detektovanju i sankcionisanju prekršaja iz oblasti Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, a koji su nadalje i najveći uzrok nastanka saobraćajnih nezgoda sa teškim posledicama", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: