Piperović će podnijeti krivične prijave protiv sudija Vrhovnog suda zbog produženja pritvora Zoranu Lazoviću

“Ovo što je sada izašlo iz Vrhovnog suda, ne smije više da se desi. Ako se ponovi, treba da zaključaju ustanovu. Zbog ovoga će biti pokrenute krivične prijave protiv sudija Vesne Vučković, Marijane Pavićević i Ane Vuković”, istakao je Piperović i poručio da Lazović neće umrijeti u pritvoru, kao što se neko nada

16356 pregleda 28 reakcija 28 komentar(a)
Piperović, Foto: Boris Pejović
Piperović, Foto: Boris Pejović

Advokat Zoran Piperović, branilac Zorana Lazovića, najavio je na današnjoj konferenciji za novinare da će biti pokrenute krivične prijave protiv sudija Vrhovnog suda Crne Gore Vesne Vučković, Marijane Pavićević i Ane Vuković, zbog zloupotreba službenog položaja.

Ocijenio je da je skandalozna najnovina odluka Vrhovnog suda o produženju pritvora Lazoviću.

“Ovo što je sada izašlo iz Vrhovnog suda, ne smije više da se desi. Ako se ponovi, treba da zaključaju ustanovu. Zbog ovoga će biti pokrenute krivične prijave protiv sudija Vesne Vučković, Marijane Pavićević i Ane Vuković”, istakao je Piperović.

“Ovo je nešto što je prevršilo svaku mjeru i vrlo je namjerno urađeno. Oni su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja na štetu Zorana Lazovića. Dakle, Vrhovni sud tvrdi da su Belivuk i Miljković učinilo zlodjela nakon što ih je Zoran pustio u Crnu Goru. To nije tačno, to je bilo prije”, naglasio je on.

Dodao je da ukoliko Vrhovni sud nije kredibilan, nije kredibilna ni država.

“Ja sam 40 godina u struci i ovo vidio nisam”, tvrdi on.

Dodao je da nigdje tužilac Miloš Šoškić nije naveo da je Radoje Zvicer naredio Zoranu Lazoviću šta da radi i da je to navela sudija Ana Vuković i upitao odakle njoj to.

“Ovo radi neko iz politike. Neko ko se nada da će Zoran Lazović da umre u pritvoru. Ja vam kažem neće i kažem vam da će da izađe iz pritvora. Ovo je silovanje pravde, ovo je skandal”, kazao je Piperović na današnjoj konferenciji za novinare.

Piperović je istakao da svako zna da su Belivuk i Miljković, to što su uradili uradili 2020, a Vrhovni sud u odluci o produženju pritvora navodi 2021.

“Belivuk i Miljković su bili pod monitoringom sve vrijeme dok su tu bili, 24 sata su posmatrani tih dana i nisu mogli poći u Spuž. Prema sudiji Ani Vuković oni su pobili ljude jer je Zvicer to naredio Lazoviću. Prosto neko da pomisli da je ovo falsifikat. Sudije Vrhovnog suda se izrugavaju prvo Specijalnom tužilaštvu a onda i zdravoj pameti. Odakle ideja da ovo napišu. A napisano je vrlo namjerno”, ocijenio je Piperović.

Vijeće Vrhovnog suda Crne Gore je 12. jula produžilo je pritvor Zoranu Lazoviću i Milivoju Katniću za još tri mjeseca, odnosno do 14. oktobra 2024. godine.

Bonus video: