Akcija crnogorske i albanske policije: Zaplijenjene tri plantaže marihuane, uhapšena jedna osoba

Uništeno 11.358 stabljika. "Na licu mjesta je uhapšeno jedno lice - državljanin Albanije, kod koga su pronađena i dva komada vatrenog oružja u ilegalnom posjedu, a koji je bio angažovan na poslovima obezbjeđenja zasada", kazao je Šćepanović

21026 pregleda 34 reakcija 17 komentar(a)
Sa pres konferencije na prelazu Božaj, Foto: Uprava policije
Sa pres konferencije na prelazu Božaj, Foto: Uprava policije

Albanski državljanin M.G. (28) iz Skadra uhapšen je u zajedničkoj akciji crnogorske i albanske policije, u kojoj su zaplijenjene tri plantaže marihuane i uništeno 11.358 stabljika.

Vršilac dužnosti pomoćnika direktora Sektora za borbu protiv kriminala Lazar Šćepanović je rekao da su službenici više organizacionih jedinica Uprave policije - Sektor za borbu protiv kriminala (Odsjek za borbu protiv droga), Sektor granične policije i Sektor policije posebne namjene - specijalne jedinice su, u saradniji sa službenicima istih organizacionih jedinica policije Albanije, realizovali zajedničku aktivnost usmjerenu na sprječavanje krijumčarenja i distribucije narkotika.

On je, na pres konferenciji na graničnom prelazu Božaj, rekao da su danas, u mjestu Grece, na samoj graničnoj liniji između Crne Gore i Albanije, na teritoriji Albanije zaplijenjene tri plantaže "biljne materije za koju se pretpostavlja da je riječ o marihuani, u količini od 11.350 stabljika."

stabljike marihuane albanija
foto: Uprava policije

"Naglašavam da su aktivnosti na navedenom lokalitetu i dalje u toku, tako da će se konačan broj stabljika znati u kasnijim satima. Ono što sada možemo saopštiti jeste da je na licu mjesta uhapšeno jedno lice - državljanin Albanije, kod koga su pronađena i dva komada vatrenog oružja u ilegalnom posjedu, a koji je bio angažovan na poslovima obezbjeđenja zasada", rekao je Šćepanović, kako je saopštila Uprava policije.

"Ova aktivnosti je realiozovana u sklopu suprostavljanja identifikovanim bezbjednosnim izazovima koji su uzrokovani djelovanjem struktura teškog i organizovanog kriminala, u jednoj od oblasti koje su utvrđene kao nacionalni prioriteti - borba protiv krijumčarenja i distribucije narkotika. Ujedno je i pokazatelj veoma dobre komunikacije, koordinacije i saradnje policijskih službi zemalja regiona, odnosno policijskih službi Crne Gore i Albanije, što će svakako poslužiti i kao model nadogradnje i unapređenja naše saradnje, naročito kada je riječ o suzbijanju aktivnosti prekograničnog krijumčarenja i drugih nedozvoljenih aktivnosti u samom graničnom pojasu i podizanju nivoa granične bezbjednosti i međusobne zaštite graničnog pojasa", zaključio je Šćepanović.

Edmond Sulaj, načelnik skadarske policije, je rekao da je okončana zajednička policijska operacija pod nazivom „Bješket“ između Albanije i Crne Gore u kojoj su učestvovali pripadnici crnogorske i skadarske policije, u saradnji sa nacionalnim bezbjednosnim snagama i Specijalnom jedinicom "RENEA“.

"Prilikom akcije je uništeno 11.358 stabljika biljne materije cannabis sativa uzgajanih na tri parcele, i izvršeno hapšenje osumnjičenog za uzgoj ovih biljaka, albanskog državljanina M.G. (28), iz Skadra. Tokom akcije je pronađeno i kao materijalni dokaz oduzeta dva komada vatrenog oružja, sa municijom bez dozvole", naveo je Sulaj, kako je saopštila Uprava policije.

On se zahvalio crnogorskim kolegama na korektnoj i profesionalnoj saradnji sa službama albanske policije. "Ovaj model saradnje još jednom pokazuje veoma dobre odnose između dvije policije, kao i povjerenje u razmjenu informacija u borbi protiv kriminala", kazao je on na pres konferenciji

Bonus video: