Mjere nadzora samo za jednog učesnika tuče u Ulcinju: Oduzeli putne isprave Kosovaru

Šef ulcinjskog tužilaštva najavio da će uložiti žalbu na rješenje Osnovnog suda

12871 pregleda 3 komentar(a)
Tuča izbila u blizini Male plaže u Ulcinju (ilustracija), Foto: Samir Adrović
Tuča izbila u blizini Male plaže u Ulcinju (ilustracija), Foto: Samir Adrović

Sudija za istragu Osnovnog suda u Ulcinju, izrekao je mjere nadzora kosovskom državljaninu M. G.(24) zbog učestvovanja u tuči koja se dogodila u noći između 20. i 21. jula, ispred jednog ugostiteljskog objekta na Pristanu, kada su dvije osobe bile povrijeđene, od kojih jedna teže.

U Osnovnom sudu u Ulcinju, Vijestima je potvrđeno da su od M. G. oduzete putne isprave, uz obavezu javljanja Upravi policije(UP) - Odjeljenju bezbjednosti Ulcinj.

Za četvoro preostalih osumnjičenih da su učestvovali u incidentu, odbijen je predlog tužilaštva za određivanje mjera nadzora.

“U odnosu na osumnjičenog G. M. (24) kosovskog državljanina, izrečene su dvije mjere nadzora i to oduzimanje putne isprave i obavezno javljanje Upravi policije OB Ulcinj. U odnosu na ostale osumnjičene, nijesu izrečene nikakve mjere”, saopštili su iz Suda.

Nakon tuče na ulcinjskoj Maloj plaži 21. jula, između ostalih, uhapšena su i dva službenika Uprave policije, kao i pripadnik Vojske Crne Gore

Rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) Ulcinj Denis Zvrko, potvrdio je Vijestima da će tužilaštvo uložiti žalbu na rješenje Osnovnog suda.

Policija je ranije saopštila da je ulcinjska policija, u saradnji sa ODT u tom gradu, rasvijetlila događaj u Ulcinju od 21. jula, kada je oko 00.30 časova, na Maloj plaži, u blizini jednog ugostiteljskog objekta došlo do narušavanja javnog reda i mira tučom.

Tada su, između ostalih, uhapšena dva službenika Uprave policije, kao i pripadnik Vojske Crne Gore.

“Slobode su lišeni Z. M. (43), pripadnik Vojske Crne Gore, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška tjelesna povreda na štetu francuskog državljanina, zatim policijski službenici P. Š. (29) i N. R. (27) zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nasilničko ponašanje na štetu M. G., M. G. (24) sa Kosova zbog sumnje da je izvršio krivično djelo laka tjelesna povreda na štetu N. R., kao i R. T. (43) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nasilničko ponašanje na štetu M.G. Oni su uz krivične prijave privedeni postupajućem tužiocu na dalju nadležnost”, navodi se u saopštenju.

Zvrko je nakon saslušanja, podnio predlog sudiji za istragu za određivanje mjera nadzora osumnjičenima, kako sa slobode ne bi ometali krivični postupak protiv njih.

Bonus video: