Desingerici otkazan boravak u Crnoj Gori

Prema nezvaničnim informacijama "Vijesti", Despić nije imao urednu dozvolu za rad ali ni prijavljeno boravište na Crnogorskom primorju, gdje je ovog ljeta nastupao gotovo svake večeri

64272 pregleda 1143 reakcija 137 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Srpski reper Dragomir Despić (31), poznatiji pod muzičkim imenom Desingerica, mora da napusti Crnu Goru jer mu je Uprava policije privremeno otkazala boravak u našoj zemlji.

Prema nezvaničnim informacijama "Vijesti", Despić nije imao urednu dozvolu za rad ali ni prijavljeno boravište na Crnogorskom primorju, gdje je ovog ljeta nastupao gotovo svake večeri.

"Žao mi je što se sinoć nismo vidjeli na Top Hillu, jer sam imao nekih papiroških problema. Budva i Crna Gora su moja druga kuća i naravno da nećemo da kršimo zakone te države", kazao je Despić u obraćanju publici na društvenim mrežama.

Muzičku karijeru počeo je 2022. godine i za kratko vrijeme pridobio je pažnju mlađe publike ali i regionalnih medija.

Zbog kontroverznih nastupa ovog ljeta često su se mogli čuti javni pozivi da se Despiću zabrani nastup u Crnoj Gori zbog "promocije pogrešnih vrijednosti".

Krajem jula, posle nastupa gde je, pored udaranja patikom po glavi, "pljuvanja", uvrstio i rendanje kačkavalja po publici, oglasila se potpredsjednica Opštine Budva Jasna Dokić, koja je tražila da se beogradski izvođač zabrani u Budvi.

"Moramo postaviti jasne kriterijume kada su u pitanju događaji koji se održavaju u našem gradu", poručila je potpredsednica opštine Budva. "Poruke i “vrijednosti” koje propagira pomenuti izvođač smatramo krajnje neprimjerenim i nedopustivim. Grad Budva je grad koji podržava različitosti, ali neprimereno ponašanje nikada neće tolerisati i neće dopustiti da se takve poruke plasiraju našoj omladini", navela je Dokić.

Njen apel nijesu uslišili budvanski ugostitelji jer je Desingerica nastupao gotovo svakog dana.

Bonus video: