Danilovgradska policija zaplijenila dva kilograma kokaina, uhapšen Andrijašević

Prema informacijama Vijesti, osumnjičeni je blizak organizovanoj kriminalnoj grupi kavački klan

86768 pregleda 48 reakcija 14 komentar(a)
Zaplijenjena droga i oružje, Foto: Uprava policije
Zaplijenjena droga i oružje, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 15.08.2024. 15:28h

Danilovgradska policija zaplijenila je dva kilograma kokaina i uhapsila Mirka Andrijaševića.

Prema informacijama "Vijesti", osumnjičeni je blizak organizovanoj kriminalnoj grupi kavački klan.

Vijestima je iz istih izvora rečeno da je kokain bio namjenjen uličnoj prodaji, na području Danilovgrada, Podgorice i Nikšića.

Prema istim podacima, pripadnici danilovgradske policije su u ovoj akciji pretresli kuću Andrijaševića u danilovgradskom naselju Novo Selo.

Iz Uprava policije (UP) je zvanično saopšteno da je danilovgradska policija uhapsila sugrađanina M. A. (27), osumnjičenog za ulični šverc narkotika.

Kazali su da je pronađen i pištolj marke Glock, municija, kao i novac za koji se sumnja da je stečen prodajom droge.

"Ovom prilikom policija je pronašla četiri pakovanja sa sadržajem bijele materije u tvrdom stanju nalik na opojnu drogu kokain ukupne težine oko 2 kilograma, vatreno oružje – pištolj marke Glock izbrušenih fabričkih brojeva sa okvirom i 13 komada municije, zatim rezervni okvir od pištolja, osam komada pištoljske municije nepoznatog kalibra, aparat i materijali koji služe za pakovanje opojne droge, te dvije vage za precizno mjerenje. Takođe, pronađen je i novac u iznosu od 3.550 eura za koji se sumnja da potiče od prodaje opojne droge", navodi se u saopštenju.

"Nakon konsultacija sa postupajućim tužiocem u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici M.A. je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija. Službenici Uprave policije zaduženi za borbu protiv droge će nesmanjenim intenzitetom nastaviti aktivnosti iz svoje nadležnosti u cilju otkrivanja i procesuiranja lica koja se bave uličnom prodajom narkotika i razbijanju mreže uličnih dilera, a sve u cilju zaštite zdravlja i bezbjednosti građana", dodaje se.

Bonus video: