Krivične prijave protiv jedne osobe i 14-godišnjaka: Ukrali opremu vrijednu oko 10.000 eura?

Terete se za tešku krađu

11414 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Bjelopoljska policija podnijela je krivične prijave protiv sugrađanina K. D. (19) i maloljetnika starog 14 godina zbog sumnje da su izvšili krično djelo teška krađa, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Oni se sumnjiče da su iz OŠ "9. maj" u Sutivanu ukrali televizore, monitore, procesore za računar, i tastature, ukupne vrijednosti oko 10.000 eura.

"Naime, direktorica JU Osnovne škole '9 maj' Sutivan, Opština Bijelo Polje, je Odjeljenju bezbjednosti Bijelo Polje prijavila, da je u noći između 10-og i 11-og avgusta 2024. godine, od strane nepoznatih lica izvršena provala u prostorije škole i da je tom prilikom otuđena veća količina tehničke opreme vrijednosti oko 10.000,00 eura. Postupajući po operativnim saznanjima, policijski službenici su, shodno naredbi suda, izvršili pretrese na više lokacija. Pretresom stana i drugih prostorija koje koristi K.D. (19) iz Bijelog Polja, pronađen je dio aparata koja su predmet izvršenja krivičnog djela", piše u saopštenju.

"Preduzimajući dalje aktivnosti na lociranju preostalih predmeta, policijski službenici su nakon obavljenog razgovora i obavještenja od strane maloljetnog lica (14) iz Bijelog Polja, u jednom napuštenom objektu, pronašli veću količinu otuđenih predmeta: TV aparate, monitore, procesore za računar, i tastature", dodaje se.

"O navedenom događaju obaviješten je dežurni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Bijelom Polju po čijem će nalogu biti podnijete krivčne prijave protiv K.D. i pomenutog maloljetnog lica (14) zbog sumnje da su izvršili krivično djelo teška krađa na štetu Osnovne škole '9 Maj' u Sutivanu", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: