Srbija: Podignuta optužnica protiv Belivuka, Šarića i Zvicera zbog ubistava u Grčkoj

Riječ je o ubistvima izvršenim u januaru 2020. godine u Atini gdje su lišeni života Stevan Stamatović i Igor Dedović i ubistvima na Krfu 23. jula 2020. godine kad su ubijeni Alan Kožar i Damir Hadžić

15736 pregleda 7 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu podiglo je optužnicu protiv 19 okrivljenih na čelu sa Veljkom Belivukom i Darkom Šarićem, a zbog sumnje da su organizovali i izvršili ubistva Stevana Stamatovića, Igora Dedovića, Alana Kožara i Damira Hadžića, piše Radio televizija Srbije (RTS).

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv okrivljenih - Veljka Belivuka, Darka Šarića, Milovana Zdravkovića, Ratka Živkovića, Stefana Andrejića, Dragana Tomića, Marka Petkovića, Vladimira Mandića, Slobodana Vujačića, Nataše Dedić, Blagoja Gašića, Nebojše Jankovića, Vladimira Vojnovića, Dušana Jovanovića, Radeta Stojićevića, Filipa Kneževića, Milinka Brašnjovića, Marka Stankovića i Miloša Jevrića koji se terete za izvršenje krivičnog djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela iz čl. 346 Krivičnog zakonika (KZ) Srbije i dva krivična djela teško ubistvo iz čl. 114 KZ .

Riječ je o ubistvima izvršenim u januaru 2020. godine u Atini gdje su lišeni života Stevan Stamatović i Igor Dedović i ubistvima na Krfu 23. jula 2020. godine kad su ubijeni Alan Kožar i Damir Hadžić.

Kao organizatori su označeni okrivljeni Veljko Belivuk i Darko Šarić kao i Radoje Zvicer, državljanin Crne Gore protiv koga se zbog ovih krivičnih djela vodi postupak u Grčkoj.

Za sedam optuženih lica je predloženo suđenje u odsustvu i to: Milošu Jevriću, Milovanu Zdravkoviću, Ratku Živkoviću, Stefanu Andrejiću, Blagoju Gašiću, Filipu Kneževiću i Marku Stankoviću dok je za 12 okrivljenih predloženo produženje pritvora.

Optužnica je, između ostalog, rezultat zajedničkog istražnog tima pravosudnih organa Srbije i Grčke.

Optužnica je predata na potvrđivanje Višem sudu - Posebno odjeljenje za organizovani kriminal u Beogradu.

Bonus video: