Uhapšen osumnjičeni za pucnjavu u blizini škole u Tuzima

Nakon što je u Klinički centar Crne Gore pristupilo je lice sa povredama u predjelu lijevog stopala koje su nastale usljed dejstva projektila ispaljenog iz vatrenog oružja, policija je identifikovala A.U. kao osobu za koju se sumnja da je upotrijebila vatreno oružje

13391 pregleda 33 reakcija 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Podgorička policija uhapsila je A.U. (23) za kojeg se sumnja da je ranio jednu osobu u blizini Srednje mješovite škole "25. maj" u Tuzima. Od njega je oduzet pištolj "magnum 357", saopšteno je iz policije.

"Podgoričkoj policiji je 25. avgusta oko 00.30 časova prijavljeno da je u blizini JU Srednja mješovita škola '25. maj' u Tuzima, došlo do upotrebe vatrenog oružja kojom je prilikom jedno lice zadobilo povrede.

Sa događajem je upoznat tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je rukovodio uviđajem na licu mjesta kada su izuzeti tragovi koji se dovode u vezu sa ovim događajem.

Istog dana u Klinički centar Crne Gore pristupilo je lice sa povredama u predjelu lijevog stopala koje su nastale usljed dejstva projektila ispaljenog iz vatrenog oružja, te su mu konstatovane teške tjelesne povrede – prelom kostiju stopala", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je nakon prikupljanja obavještenja u svojstvu građanina od pet lica policija identifikovala osobu za koju se sumnja da je upotrijebila vatreno oružje u odnosu na oštećenog i da je riječ o A.U.

"Od njega su prikupljena obavještenja na okolnosti događaja, izvršen je uvid u video materijal sa nadzornih kamera u blizini lica mjesta, te je nakon toga sa sveukupnim spisima predmeta upoznat tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji se izjasnio da se u radnjama A.U. ne stiču elementi bića krivičnog djela iz nadležnosti toga tužilaštva.

Sa događajem su zatim, policijski službenici upoznali državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici po čijem je nalogu A.U. lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teško djelo protiv opšte sigurnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija", navodi se u saopštenju policije.

Iz policije su kazali da je oružje "magnum 357" oduzet je od A.U. i biće predmet odgovarajućih vještačenja u Forenzičkom centru Uprave policije.

Bonus video: