Akcija Sektora za borbu protiv kriminala: Uhapšeni Ćetković, Lekić i Raičević

Zaplijenjen kokain

75005 pregleda 20 reakcija 20 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Luka Zeković
Ilustracija, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 26.08.2024. 19:51h

Podgoričani Novica Ćetković, Biso Lekić i Nikola Raičević uhapšeni su u akciji pripadnika Sektora za borbu protiv kriminala zaduženih za borbu protiv droge, saznaju "Vijesti".

Prema istim informacijama, oni su slobode lišeni danas na teritoriji Glavnog grada.

U istoj akciji, policija je zaplijenila kokain i izvršila pretrese na više lokacija.

Iz Uprave policije (UP) je zvanično saopšteno da su uhapšeni N. Ć. (23), N. R. (26) i B. L. (40).

Oni se sumnjiče za krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Preduzimajući mjere i radnje u cilju suzbijanja ulične prodaje narkotika i razbijanja mreže uličnih dilera službenici Odsjeka za borbu protiv droge iz Sektora za borbu protiv kriminali, zajedno sa službenicima zaduženim za borbu protiv droge Odjeljenja bezbjednosti Podgorica i Odjeljenja bezbjednosti Budva lišili slobode slobode tri lica za koje se sumnja da su se određeni vremenski period bavili uličnom prodajom narkotika", navodi se u saopštenju.

Iz UP-a su kazali da je pretresima koje je policija danas izvršila pronađeno i oduzeto ukupno oko 200 grama materije za koju se sumnja da je kokain, vage za precizno mjerenje i elektronski uređaji.

"Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti privedeni postupajućem tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici na dalju nadležnost u zakonskom roku. Službenici Uprave policije će nastaviti intenzivne aktivnosti na otkrivanju krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe droga - suzbijanju, kako ulične prodaje narkotika, tako i međunarodnog krijumčarenja opojnih droga i procesuiranju odgovornih lica u cilju stvaranja povoljnog bezbjednosnog ambijenta i očuvanja zdravlja građana", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: