Bjelopoljac podlegao povredama nakon što je aktivirao bombu

Povrijeđena i žena koja je van životne opasnosti

42472 pregleda 70 reakcija 2 komentar(a)
Foto: Alisa Hajdarpašić
Foto: Alisa Hajdarpašić

Pedesetpetogodišnji R.P. poginuo je kada je jutros oko devet sati aktivirao bombu blizu svoje kuće u bjelopoljskom selu Godijevo.

Tom prilikom povrijeđena je njegova supruga, koja je van životne opasnosti.

R.P. je za sobom ostavio sedmoro djece a ranije je prijavljivan zbog prijetnji supruzi.

"Tijelo sada preminulog transportovano prema Opštoj bolnici i da je u toku puta prema Opštoj bolnici sada pokojni preminuo. Tijelo preminulog je poslato na obdukciju o čemu je donijeta naredba od strane Više državnog tužilaštva", rekao je viši tužilac u Bijelom Polju Slavenko Smolović.

Iz Osnovnog tužilaštva u Bijelom Polju saopštili su Televiziji Vijesti da je policija u aprilu ove godine protiv njega podnosila krivičnu prijavu zbog prijetnji supruzi, kada mu je određeno tužilačko zadržavanje. Na kraju je prijava odbačena jer žena i troje djece nisu željeli da svjedoče protiv njega.

"Obzirom da su ostećena i svi svjedoci, prilikom saslušanja kod državnog tužioca izjavili da neće da svjedoče, a kako nije bilo drugih dokaza u postupku, naročito imajući u vidu da je krivično djelo, za koje je protiv osumnjičenog podnijeta krivična prijava, izvršeno upućivanjem prijetnji ostećenoj, a ne nanošenjem tjelesnih povreda, to je krivična prijava zbog nedostatka dokaza odbacena", saopšteno je iz Osnovnog državnog tužilaštva u Bijelom Polju.

Ipak iz Uprave policije saopštili su TV Vijesti da je u prijavi navedeno da je supruga preminulog fizički napadnuta.

"U prijavi je navedeno da je ovo lice fizički napalo suprugu i upućivalo joj riječi prijeteće sadržine držeći u rukama sjekiru. Policija je tada postupila po prijavi, preduzela sve aktivnosti iz svoje nadležnosti i podnijela krivičnu prijavu protiv ovog lica zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici. Osim toga, ovo lice je u prethodnom periodu, 2005. godine, procesuirano i za krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija”, saopšteno je iz Uprave policije.

Iz Višeg tužilaštva je saopšteno da će preliminarni rezultati istrage biti poznati nakon vještačenja u Forenzičkom centru u Danilovgradu.

Bonus video: