Podignut optužni predlog protiv osumnjičene za povredu tajnosti testa iz matematike na eksternoj provjeri znanja

Ispitni centar pokrenuo postupak pred nadležnim državnim organima zbog povrede tajnosti testa iz Matematike na eksternoj provjeri znanja na kraju III ciklusa osnovne škole

12192 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Osnovnog državno tužilaštvo iz Berana podnijelo je optužni predlog Osnovnom sudu u Beranama, protiv T.R. zbog krivičnog djela odavanje poslovne tajne.

Iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija je saopšteno da je Ispitni centar pokrenuo prošle godine postupak pred nadležnim državnim organima zbog povrede tajnosti testa iz matematike na eksternoj provjeri znanja na kraju III ciklusa osnovne škole.

"Dobili smo potvrdu iz Osnovnog državnog tužilaštva iz Berana da je, nakon prikupljenih dokaza podnijet optužni predlog Osnovnom sudu u Beranama, protiv okrivljene T.R. iz Berana, a zbog krivičnog djela odavanje poslovne tajne. Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija i Ispitni centar pozdravljaju aktivnosti nadležnih organa, uvjereni da smo na zajedničkom zadatku čiji je cilj kreiranje zdravog obrazovnog sistema zasnovanog na znanju i etici", navodi se u saopštenju.

Bonus video: