Vujadinović prijavio šeficu MUP-a da mu je prijetila u kabinetu

Crnovršanin je "Vijestima" kazala da odbacuje navode iz prijave Vujadinovića tvrdeći da su "netačni i izmišljeni"

64800 pregleda 117 reakcija 47 komentar(a)
Foto: Twitter.com/MupCg
Foto: Twitter.com/MupCg

U razmaku od samo nekoliko sati Odjeljenju bezbjednosti Podgorica prijavljena su dva slučaja nasilničkog i uvrjedljivog ponašanja u kabinetima MUP-a - službenik Odsjeka za kadrovske i pravne poslove Igor Vujadinović podnio je prijavu protiv šefice tog odjeljenja Mirsade Crnovršanin navodeći da mu se navodno obraćala povišenim tonom i prijetila.

Vujadinović je u prijavi naveo da se sve dogodilo u jutarnjim časovima u kancelariji direktora Direktorata Aleksandra Aleksića, gdje mu se, kako je naveo, Crnovršanin obratila riječima: "Mimo MUP-a, moj muž i moja braća imaće posla s tobom"...

On je naveo i da je Crnovršanin saopštila Aleksiću da posjeduje snimak, gdje je tajno snimala njega i kolegu N.J.

Vujadinović je "Vijestima" kazao da godinu i po trpi mobing i prijetnje od šefice Crnovršanin, naglašavajući da svoj "posao radi profesionalno i na vrijeme".

Crnovršanin je "Vijestima" kazala da odbacuje navode iz prijave Vujadinovića tvrdeći da su "netačni i izmišljeni".

"Obaveza mi je kao rukovoditeljki Odsjeka za kadrovske i pravne poslove državnih službenika, da u cilju obezbjeđenja zakonitog i kvalitetnog procesa rada, ukazujem službenicima na propuste u radu, na potrebu poštovanja radnog vremena, radne discipline, Etičkog kodeksa državnih službenika i namještenika, što je navedeni službenik, u dužem periodu, bez ikakvog osnova, doživljavao kao mobing ili prijetnje", navela je ona.

Crnovršanin tvrdi da su "nedolično ponašanje, provokacije i uznemiravanje, od Vujadinovića trpjeli i pojedini službenici sa kojima dijeli kancelariju".

"O tim problemima, u više navrata obavještavala sam generalnog direktora Direktorata, insistirajući od njega održavanje sastanka na nivou Odsjeka kojim rukovodim, u cilju rješevanja i izlaza iz navedene situacije na najbezbolniji način", tvrdi ona.

Nakon što je Crnovršanin u medijima izjavila da je Vujadinović uznemiravao kolege u kancelariji - četvoro kolega je tokom dana posjetilo njen kabinet gdje su joj direktno saopštili da se nikada nije "Vujadinović nedolično ponašao ili ih maltretirao".

O tome su tokom dana, kako tvrdi Vujadinović, njegove kolege sačinile i zvaničnu službenu zabilješku.

Vujadinović je kazao da će kolege potvrditi njegove tvrdnje, a naveo je i da ima materijalne dokaze - poziv supruga Crnovršanin, koji ga je zvao u martu ove godine i pitao "kakav problem njih dvoje imaju na poslu".

On je pitao da ukoliko nije završavao profesionalne obaveze ili ukoliko je maltretirao kolege zašto šefica proiv njega nije pokrenula disciplinski postupak.

"Želim samo da nadležne institucije ispitaju sve što sam naveo i prijavi", kazao je Vujadinović.

Bonus video: