SPO uhapsio članove OKG u Budvi, lisice Kordiću i Ćetkoviću

Kordić i Ćetković se sumnjiče su dio kriminalne organizacije Radoja Zvicera i Nikole Vušovića

108279 pregleda 65 reakcija 51 komentar(a)
Privođenje jednog od uhapšenih, Foto: Luka Zeković
Privođenje jednog od uhapšenih, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 12.09.2024. 14:16h

Specijalno policijsko odjeljenje (SPO) po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) uhapsilo je jutros nekoliko osoba u Budvi, saznaju "Vijesti".

Uhapšeni su članovi organizovanih kriminalnih grupa.

Privođenje jednog od uhapšenih
Privođenje jednog od uhapšenihfoto: Luka Zeković

Prema podacima "Vijesti", SPO je pretresao nekoliko stanova i kuća...

Privođenje jednog od uhapšenih
Privođenje jednog od uhapšenihfoto: Luka Zeković

Zbog hapšenja pripadnika mafijaškog klana u Budvi je jutros blokirano nekoliko ulica.

Pretresi su obavljeni u Bečićima i Rafailovićima.

Privođenje jednog od uhapšenih
Privođenje jednog od uhapšenihfoto: Luka Zeković

Prema podacima "Vijesti", službenici SPO uhapsili su Budvanina Davora Kordića (42), koji se sumnjiči da je bio kriminalnog klana protiv kojeg je pokrenuta istraga SDT-a.

Po nalogu SDT-a uhapšen je i Aleksandar Saša Ćetković.

Kordić je hapšen i u ljeto 2015. godine u velikoj policijskoj akciji "Čistač" kada je istragom bilo obuhvaćeno čak 26 osoba, zbog sumnje da su se bavili nabavkom i distribucijom kokaina.

U toj akciji je u Budvi pored Kordića uhapšeno još 16 osoba.

Uhapšeni Aleksandar Ćetković brat je ubijenog Miroslava Ćetkovića, koji je usmrćen početkom januara 2017. godine ispred kafića "Poco" U Budvi.

Ćetkovića je u sačekuši usmrtio plaćeni ubica iz Bosne i Hercegovine Predrag Ilinčić, a prije nego je izdahnuo Budvanin je pucao na njega, nakon čega je Bosanac nešto kasnije preminuo u kotorskoj bolnici.

Uhapšeni Kordić i Ćetković su dio kriminalnog klana okupljenog oko Vasilija Rafailovića.

Specijalni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić saopštio je da je SPO po nalogu specijalnih tužilaca danas lišilo slobode Kordića i Ćetkovića, koje sumnjiče da su dio kriminalne organizacije Radoja Zvicera i Nikole Vušovića.

"I protiv njih ali i protiv: R.Z., N.V., D.T., M.M., R.M. i I.B., koji su u bjekstvu ili u zatvoru u pritvoru, zbog drugih krivičnih djela i postupaka, podnijelo krivičnu prijavu zbog osnova sumnje da su učinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, a osumnjičeni R.Z. i N.V., i krivično djelo ubistvo u pokušaju putem podstrekavanja".

"Prethodno su tokom izviđaja prikupljeni dokazi da je osumnjičeni R.Z. i N.V., u 2020. godini, u Crnoj Gori i Srbiji, organizovali kriminalnu organizaciju čiji pripadnici su postali ostali osumnjičeni, ali i optuženi: L.I., S.S., G.M., M.K. i M.M., koja je djelovala tokom te i naredne godine, sa ciljem vršenja krivičnih djela ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, a radi sticanja nezakonite dobiti i moći, dok su osumnjičeni organizatori izvršavajući kriminalni plan, kod optuženih L.I. i S.S., stvorili odluku da liše života oštećenog M.Lj., sa nadimkom K., zbog čega su optuženi preduzimali određene radnje u tom cilju, ali su u izvršenju krivičnog djela spriječini jer ih je policija lišila slobode, u Budvi, u januaru 2021. godine. Takođe je Specijalno državno tužilaštvo, pred Višim sudom u Podgorici, u julu 2021. godine, podnijelo optužnicu protiv: L.I., S.S., G.M., M.K. i M.M., za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, koja je potvrđena i stupila je na pravnu snagu", kazao je Radonjić.

Bonus video: