Krivična prijava za bespravnu sječu u Bijelom Polju

"Detaljnim provjerama, uz pomoć službenika Uprave iz Područne jedinice Berane, utvrđeno je da drvni sortimenti potiču iz državne šume u Gazdinskoj jedinici 'Crni Vrh – Rujišta', gdje su izlaskom na teren naši službenici pronašli panjeve od bespravne sječu", navodi se u saopštenju

3570 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Prošle sedmice, zajedničkom uspješnom akcijom službenika Uprave za gazdovanje šumama i lovištima Područne jedinice Bijelo Polje, službenika Uprave policije i Uprave za inspekcijske poslove, privremeno je oduzeta određena količina bespravno posječenog ogrijevnog drveta u ćokovima, za koje kotrolisano lice D.Ć. nije posjedovalo neophodnu dokumentaciju. Protiv D.Ć. je podnijeta krivična prijava, saopšteno je iz Uprave za gazdovanje šumama i lovištima.

"Detaljnim provjerama, uz pomoć službenika Uprave iz Područne jedinice Berane, utvrđeno je da drvni sortimenti potiču iz državne šume u Gazdinskoj jedinici 'Crni Vrh – Rujišta', gdje su izlaskom na teren naši službenici pronašli panjeve od bespravne sječe.

Nakon prikupljenih dokaza, službenici Uprave policije su protiv lica D. Ć. podnijeli krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama, a očekujemo da će u cilju zaštite crnogorskih šuma i ovaj, kao i svi prethodni slučajevi bespravnih sječa, u što kraćem roku dobiti pozitivan epilog", navodi se u saopštenju.

Bonus video: