Aprcović: Od Medenice nisam tražio pravni savjet za slučaj vezano za koorporaciju "Ten"

Optužnicom je predstavljeno da je Medenica, kao predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore, zloupotrebom službenog položaja putem podstrekavanja, navodno uticala na Vlahović Milosavljević da donese odluku u jednom predmetu u korist Arsića

4846 pregleda 10 komentar(a)
Medenica, Foto: Luka Zeković
Medenica, Foto: Luka Zeković

Advokat Željko Aprcović kazao je da nikada nije tražio od bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenica "da ona uradi nešto protivzakonito".

Aprcović je svjedočio danas u Višem sudu u Podgorici u nastavku suđenja Medenici i sudiji Privrednog suda Crne Gore Milici Vlahović Milosavljević, zbog krivičnih djela zloupotreba službenog položaja.

Tokom dvočasovnog saslušanja, on je istakao je da je radio svoj posao kao punomoćnik Rada Arsića, kuma Medenice.

Naveo je da je od ranije poznavao Medenicu, ali da od nije ništa tražio da ona uradi protivzakonito, niti je molio da ona interveniše da se donese privremena mjera u korist kuma Arsića. Dodao je da nikada nije tražio pravni savjet od Medenice.

"Od Medenice nisam tražio pravni savjet za slučaj vezano za koorporaciju 'Ten'. Poruke ako su poslate sa moga telefona i broja, moje su. Sa Vesnom nikada nisam popio kafu”, rekao je svjedok.

“Mogu se zakleti u život da nisam imao slobodu da od Vesne tražim nešto nezakonito”, tvrdi svjedok Aprcović.

Vlahović Milosavljević, optužena je da je nezakonito donijela rješenje kojim je usvojen predlog za određivanje privremene mjere obezbjeđenja radi obezbjeđenja novčanog potraživanja predlagača Arsića.

Optužnicom je predstavljeno da je Medenica, kao predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore, zloupotrebom službenog položaja putem podstrekavanja, navodno uticala i na Vlahović Milosavljević da donese odluku u jednom predmetu u korist Arsića.

Begović: Sve je urađeno po zakonu

Advokat Zdravko Begović, branilac Medenice, izjavio je da je Aprcović stavio predlog za određivanje privremene mjere da se usvoji u korist Arsića.

"Aprcović je tvrdio da je dugogodišnji poznanik Vesne Medenice i da je pitao da li zna šta se dešava u vezi sa tim predmetom. A nikako da on vrši uticaj na Medenicu, a da ona potom vrđi uticaj na sudiju Milicu Vlahović Milosavljević. Rekao je da mu nije palo na pamet, jer je znao kakva je ona, koja je ozbiljan profesionalac, da je kod nje beznačajan bio bilo kakav uticaj na nju. Sve je u tom postupku urađeno po zakonu", kazao je "Vijestima" Begović.

Martinović: Odluka Vlahović Milosavljević je i dalje na snazi

Advokat Nikola Martinović, branilac Vlahović Milosavljević, nakon suđenja, dao je ocjenu današnjeg svjedočenja Aprcovića.

Osvrnuo se na privremenu mjeru, rješenje koje je donijela Vlahović Milosavljević.

"Ono što je najvažnije, Aprcović je rekao o kakvoj se sudskoj odluci radi, da je ta odluka pravosnažna, i da je ta odluka prošla provjeru viših pravosudnih instanci, i da je ta odluka, vjerovali ili ne, i danas na snazi. Danas ste čuli da je odluka zbog koje se sudi sudiji Milici Vlahović Milosavljević, i danas na snazi. Onda se normalan čovjek pita, je li ljudi moguće da sudite sudiji Vlahović Milosavljević za odluku koja je potvrđena i koju do danas ni jedna sudska institucija nije poništila. Što se tiče komunikacije koja je u javnosti već objavljena, a navodno je komunikacija koja je nađena u telefonu Vesne Medenice, takođe ste uli da ta komunikacija odbrani nikada nije data. Vode se postupci u kojima će se utvrditi na koji način je ta komunikacija dospjela u javnost. Ko je dao. Sud i odbrana je nemaju. O tome će se izjasniti navjerovatnije neki vještak. Njegov zadatak će biti da vidimo stvarno koje su to poruke i kakav je kontekst tih poruka", izjavio je Martinović.

Bonus video: