Veljoviću ukinut pritvor

Vanraspravno vijeće Višeg suda donijelo rješenje kojim se ukida pritvor uz mjeru nadzora zabrane napuštanja stana

37661 pregleda 326 reakcija 69 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Viši sud u Podgorici donio je rješenje kojim je ukinut pritvor bivšem direktoru Uprave policije Veselinu Veljoviću.

Samostalna savjetnica za odnose sa javnošću tog suda Marija Raković je izjavila da je vanraspravno vijeće Višeg suda donijelo rješenje kojim se ukida pritvor uz mjeru nadzora zabrane napuštanja stana.

Tako je Viši sud, nakon što je Apelacioni sud uvažio žalbu Specijalnog državnog tužilaštva i ukinuo odluku, donio novo rješenje kojim je bivšem direktoru Uprave policije ukinut pritvor.

Veljović je uhapšen 24. jula 2023. godine zbog sumnje da je odao službenu tajnu.

SDT vjeruje da je Veljović bio član kriminalne grupe odbjeglog Aleksandra Mrkića, koja je okrivljena za šverc velikih količina cigareta.

Tokom boravka u pritvoru, Veljović je imao ozbiljne zdravstvene probleme, zbog čega se u dva navrata i bolnički liječio.

Tužilaštvo ga tereti da je povjerljivim informacijama pomagao šefu kriminalne organizacije Aleksandru Mrkiću da švercuje cigarete.

Optužnica je podignuta protiv Aleksandra Mrkića, Veselina Veljovića, Arsenija Kalezića, Muja Nikočevića, Nikole Mrkića, Željka Bulatovića, Dušice Bulatović, Predraga Veljića, Borislava Lečića, Nemanje Anđelkovića, Gorana Gluščevića, Nikole Bačilovića, Sadiga Elnagara, Nikole Bubanje i Stefana Bubanje.

Bonus video: