Podgorica: Kapetan "LOTPolish"-a prijavio bombu u avionu, nakon pregleda nije pronađena esplozivna naprava

Iz Aerodroma je saopšteno da u avionu nije bilo detektovane opasnosti, i da se vazduhoplov vraća u redovan saobraćaj

29793 pregleda 10 komentar(a)
Poljski avion koji je sletio na podgorički aerodrom, Foto: Boris Pejović
Poljski avion koji je sletio na podgorički aerodrom, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 19.09.2024. 20:08h

Kapetan "LOTPolish"-a prijavio je podgoričkoj policiji da se avionu te kompanije nalazi bomba.

Policija je bila na terenu, kao i policijska Grupa za protivdiverzionu zaštitu.

Iz Aerodroma je zvanično saopšteno da je nešto prije 17 sati na Aerodromu Podgorica započet vanredni pregled aviona nacionalne poljske avio-kompanije, "LOT Polish Airlines".

Kazali su da je avion izolovan i udaljen od putničkog terminala.

"Svi ostali putnici su na bezbjednom i ostale operacije se, za sada, realizuju nesmetano. Kontrola se sprovodi po propisanim procedurama u sinhronizovanoj akciji Uprave policije, aerodromskih i ostalih službi", piše u saopštenju.

Iz Uprave policije (UP) zvanično je saopšteno da su službenici UP obaviješteni danas od strane posade na letu Varšava – Podgorica, poljske aviokompanije, da je u avionu postavljena eksplozivna naprava.

"Naime, posadu su, prilikom leta iznad Mađarske, upoznali zaposleni na varšavskom aerodromu da su zaprimili dojavu da je u pomenutom avionu postavljena eksplozivna naprava, sa kojom je informacijom posada upoznala crnogorsku policiju po slijetanju na aerodrom", navodi se u saopštenju.

Iz UP su kazali da su preduzete aktivnosti iz nadležnosti policije, putnici su evakuisani, izvršen je protivdiverzioni pregled vazduhoplova, kojom prilikom nije pronađena eksplozivna naprava.

"Sa događajem je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici. Napominjemo da nije dolazilo do zatvaranja Aerodroma Podgorica", zaključuje se u saopštenju.

Iz Aerodroma je saopšteno da je sveoubuhvatna vanredna kontrola aviona, putnika i prtljaga kompanije "LOT Polish" na Aerodromu Podgorica pokazala da ne postoje bilo kakve smetnje da se avion vrati u redovan civilni saobraćaj.

Dodali su da je kontrolu sprovela Uprava policije uz asistenciju aerodromskih službi shodno procedurama za postupanje u vanrednim situacijama.

Avion iz Varšave (LO585) bio je u preletu iznad Crne Gore, ali je kapetan nakon dojave javio Kontroli letjenja da mora da sleti na pistu podgoričkog aerodroma.

Poljska letjelica je sletjela u 16.34 časova.

Bonus video: