Rožajka prijavila da joj suprug prijeti smrću: "Ubiću te kad zaspiš"

A.H. je ispričala tužiocu da je nakon osmogodišnjeg zlostavljanja o kom je ćutala, 12. septembra pozvala policiju i prijavila supruga

11894 pregleda 3 komentar(a)
udije poslale u pritvor osumnjičenog za nasilje u porodici (Ilustracija), Foto: Shutterstock
udije poslale u pritvor osumnjičenog za nasilje u porodici (Ilustracija), Foto: Shutterstock

Ubiću te kad zaspiš, zaprijeto je E. H. prije osam dana svojoj supruzi A. H. nakon što je reagovala zbog udarca koji je zadao njihovoj maloljetnoj kćerci.

Nakon, kako je ispričala tužiocu, osmogodišnjeg zlostavljanja o kom je ćutala, ona je 12. septembra pozvala policiju i prijavila supruga.

Uhapšen je istog dana, a dva dana kasnije sudija za istragu Osnovnog suda u Rožajama odredio mu je pritvor zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici.

Njegov branilac tražio je ukidanje pritvora, ali je vijeće Višeg suda u Bijelom Polju, koje su činile sudije Dragan Dašić, Milan Rajković i Milan Smolović, odbilo žalbu.

A. H. je tužiocu ispričala da je osam godina u bračnoj zajednici s okrivljenim, da imaju dvoje djece i da je maltretira i zlostavlja od kad su stupili u bračnu zajednicu: “Fizički i psihički”.

Rekla im je i da ga iz straha nikada nije prijavljivala policiji, kao i da njen suprug koristi drogu i da ga je prije tri godine zatekla u kući kako se drogira.

“E. je bio u zatvoru u Mađarskoj i iz zatvora je izašao prije dvije godine. Od tada joj stalno prijeti da će je ubiti kada zaspi. Prijetnje joj upućuje jer mu je rekla da više neće da trpi njegovo nasilje, te da će ga prijaviti policiji. Kritične prilike E. je kćerku E. odgurnuo i udario je rukom na šta je ona reagovala i rekla mu da će ga prijaviti policiji, nakon čega joj je on uputio prijetnje - ‘Ubiću te kad zaspiš’. To je uradio pred njihove dvije kćerke”, citiraju sudije Višeg suda u Bijelom Polju njen iskaz dat tužiocu.

Navode da im je rekla da se uplašila “jer zna da je agresivan i spreman na sve, a posebno kada je pod uticajem droga”.

“Njegove prijetnje su kod nje izazvale osjećaj straha, ugroženosti i nesigurnosti. Osjeća strah za svoju bezbjednost. Osnovana sumnja da je okrivljeni izvršio krivično djelo stavljeno mu na teret proizilazi i iz ostalih dokaza sadržanih u spisima predmeta. Osnovana sumnja predstavlja osnovni preduslov da bi se nekom licu odredio pritvor, dok će činjenica da li je okrivljeni zaista izvršio krivično djelo koje mu se stavlja na teret biti utvrđena u daljem toku krivičnog postupka”, obrazložile su sudije Višeg suda.

Bonus video: