U Kotoru uhapšene dvije osobe osumnjičene za napad na policajce

Uhapšene dvije osobe istih inicijala i istog godišta - P.Đ. (24)

7837 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Kotorska policija uhapsila je dvije osobe osumnjičene za napad na policijske službenike i narušavanje javnog reda i mira.

Kako je saopšteno iz Uprave policije uhapšene su dvije osobe istih inicijala i istog godišta P.Đ. (24).

Policija je Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru podnijela krivičnu prijavu protiv lica P.Đ. zbog sumnje da je 19. septembra oko 1.30 časova, u mjestu Škaljari, na javnom mjestu, pod dejstvom alkohola u organizmu od 1,95 g/kg, počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti na štetu dva policijska službenika.

"Naime, u toku vršenja službene radnje, P.Đ. je napao policijskog službenika na način što mu je zadao udarac zatvorenim šakama u predjelu grudnog koša, a zatim je, pružajući aktivan otpor prilikom lišenja slobode zadao udarac nogom u predjelu koljena drugom policijskom službeniku, koji je usljed toga zadobio tjelesne povrede u vidu dislokacije čašice koljena konstatovane u izvještaju ljekara specijaliste", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je policija protiv P.Đ. podnijela krivičnu prijavu i da je on po nalogu dežurnog tužioca, sproveden na dalju nadležnost Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru.

"Takođe, policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Kotor su lišili slobode i drugo lice P.Đ. (24), koji je prethodno učestvujući u fizičkom i verbalnom obračunu sa gorepomenutim P.Đ., narušio javni red i mir, nakon čega je ometao i omalovažavao službeno lice u vršenju službene dužnosti Protiv njega su Sudu za prekršaje Budva-Odjeljenje u Kotoru, policijski službenici podnijeli zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru", zaključuje se u saoptšenju

Bonus video: