Odložena kontrola optužnice u slučaju "Tunel"

Erić je novinarima kazao da da je sve jedna velika greška i da zbog toga ispaštuju on i njegova porodica

4956 pregleda 4 komentar(a)
Erić, Foto: Jelena Kočanović
Erić, Foto: Jelena Kočanović

Ročište za kontrolu optužnice protiv optuženih u slučaju “Tunel” odloženo je danas u Osnovnom sudu u Podgorici zbog toga što okrivljenima Veljku Markoviću i Milanu Jovanoviću nije uredno dostavljena povratnica.

Optuženicom su obuhvaćeni Katarina Baćović, Marijan Vuljaj, Nikola Milačić, Predrag Mirotić, Vladimir Erić, Veljko Marković, Milan Marković i Dejan Jovanović, zbog sumnje da su učestvovali u obijanju depoa Višeg suda.

Advokat Vladimira Erića, Stefan Jovanović, kazao je da je Osnovni sud ukinio pritvor njegovom branjeniku uz obrazloženje da nakon što je urađena DNK analiza, nema dovoljno dokaza, tj. osnovane sumnje da on ima veze sa krivičnim djelima za koja se tereti.

Erić je novinarima kazao da da je sve jedna velika greška i da zbog toga ispaštuju on i njegova porodica.

"Ja ću se i dalje odazivati na svaki poziv ovog suda", kazao je Erić novinarima ispred Osnovnog suda.

Njegov advokat Jovanović, kazao je da očekuje da se optužni akt u odnosu na njega, odnosno postupak u odnosu na njega obustavi jer ne vidi na osnovu čega bi se sada Eriću sudilo.

Jovanović
Jovanovićfoto: Jelena Kočanović

Erić je kazao da, ukoliko optužnica protiv njega otpadne, da će vjerovatno tužiti državu Crnu Goru.

"U Crnoj Gori se izgleda mora dokazivati nevinost, spremni smo da je dokažemo jer posjedujemo dokaze", kazao je advokat Jovanović novinarima.

Bonus video: