Potvrđena optužnica protiv Ibrahimovića za ubistvo Mustafe

Rješenje Višeg suda u Podgorici

6223 pregleda 0 komentar(a)
Privođenje Ibrahimovića (arhiva), Foto: Boris Pejović
Privođenje Ibrahimovića (arhiva), Foto: Boris Pejović

Viši sud u Podgorici donio je rješenje kojim je potvrđena optužnica protiv Dina Ibrahimovića, zbog ubistva Edmonda Mustafe u Baru krajem februara ove godine.

Irena Burić, državna tužiteljka u Višem državnom tužilaštvu, podigla je optužnicu protiv Dina Ibrahimovića iz Bara, koji je ranije osuđivan presudom Osnovnog suda u Baru zbog krivičnog djela teška tjelesna povreda i krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Optužnicom je predstavljeno da je Ibrahimović 27. februara, oko 9.20 časova, u Baru, sa umišljajem lišio života Edmonda Mustafu i neovlašćeno nosio vatreno oružje, djelove oružja i municiju; automatsku pušku, dva okvira automatske puške, i puščanu municiju 28 komada metaka kalibra 7,62 x 39 mm.

"Okrivljeni je prišao oštećenom Edmonda Mustafi i iz navedene automatske puške ispalio više projektila u njega. Zatim je, nakon što je oštećeni pao na betonsku podlogu, istom prišao i ponovo ispalio u njega više projektila, usled čega je oštećeni zadobio povrede od kojih je, usled iskrvarenja iz rascjepa aorte, pluća, i raskidanih krvnih sudova oko višestrukih preloma kostiju, nastupila smrt. Čime je izvršio krivično djelo ubistvo iz člana 143 Krivičnog zakonika Crne Gore,u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija”, navodi se u optužnici.

Bonus video: