Lakčeviću zadržavanje do 72 sata: Osumnjičen za kupovinu ličnih karata pred izbore u Podgorici

Policija, prema saznanjima "Vijesti", na informativni razgovor privodi i osobe čije su lične karte pronađene kod Lakčevića

78738 pregleda 119 reakcija 113 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 26.09.2024. 14:55h

Podgoričanin Zoran Lakčević (40) nalazi se na saslušanju u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici gdje tužioci pokušavaju da saznaju za koju partiju je pred lokalne izbore u Podgorici kupovao lične karte.

Sagovornik "Vijesti" iz policije naveo je da imaju određene podatk,e ali da se još radi na prikupljanju dokaza i obavještenja kako bi mogli da saopšte za koga je osumnjičeni Lakčević otkupljivao lične karte.

Osnovno državno tužilaštvo zvanično je saopštilo da je Lakčeviću određeno zadržavanje do 72 sata zbog sumnje da je izvršio krivično djelo povreda prava glasanja.

Policija, prema saznanjima "Vijesti", trenutno na informativni razgovor privodi osobe čije su lične karte pronađene kod Lakčevića.

Osumnjičeni na saslušanju nije želio da iznese podatke ko ga je angažovao, ali je pomenuo imena nekih osoba koje policija ima u evidenciji da su se u ranijim izbornim krugovima bavili kupovinom ličnih karata.

"To nam daje određene podatke i sumnju. Ali se još sve provjerava", naveo je izvor iz policije.

Uprava policije saopštila je ranije danas da je Lakčevć uhapšen, a da su kontrolom kod njega pronađene 23 lične karte, pasoš, kao i sveska sa podacima.

On se sumnjiči za krivično djelo povreda slobode opredjeljenja pri glasanju.

"Naime, u Ulici 8. marta u Podgorici policijski službenici kontrolisali su lice Z.L. (43) kod kojeg su ovom prilikom pronašli 23 lične karte, pasoš, kao i svesku sa podacima. Od njega je u službenim prostorijama Odjeljenja bezbjednosti Podgorica prikupljeno obavještenje na zapisnik i on je po nalogu tužioca koji je obaviješten o događaju lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo povreda slobode opredjeljenja pri glasanju", piše u saopštenju UP.

Izvor "Vijesti" naveo je da policija trenutno provjerava još jedan operativni podatak odnosno prijavu građana da se navodno i na Koniku otkupljuju lične karte od građana.

Bonus video: