Krivične prijave protiv "M&S compani" i odgovornih lica: Prodali mašine koje nikad nisu isporučili

Sumnja se da su R.A. (65) i B.A. (56) j izvršili krivično djelo tako što su sačinili ugovor sa dva oštećena lica u vezi prodaje dvije poljoprivredne mašine po cijeni od oko 60.000 eura gdje su naveli da je rok isporuke 10 dana od datuma uplate novca, što je učinjeno 10. jula, i u ugovorenom roku nisu ispunili obavezu

7129 pregleda 3 komentar(a)
Berane, Foto: Miljana Kljajić
Berane, Foto: Miljana Kljajić

Beranska policija podnijela je krivičnu prijavu protiv privrednog društva "M&S COMPANI" i odgovornih lica R.A. (65) i B.A. (56) jer nisu isporučili poljoprivredne mašine na način koji je propisan ugovorom.

Oni se se, saopšteno je iz Uprave policije, sumnjiče za dva krivična djela zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

"Sumnja se da su privredno društvo d.o.o. „M&S COMPANI“ sa sjedištem u Beranama i odgovorna lica R.A. (65) i B.A. (56) izvršili pomenuto krivično djelo na način što su kao odgovorna lica sačinili ugovor sa dva oštećena lica u vezi prodaje dvije poljoprivredne mašine po cijeni od oko 60.000 eura gdje su naveli da je rok isporuke 10 dana od datuma uplate novca, što je učinjeno 10. jula 2024. godine, a pomenuto privredno društvo i odgovorna lica u ugovorenom roku nisu ispunili obavezu, kao ni do dana podnošenja prijave", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Protiv njih su podnijete krivične prijave Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama u redovnom postupku.

"Napominjemo da se sredstva realizuju preko Ministarstva poljoprivrede - IPARD projekta", rekli su iz UP.

Bonus video: