Budva: Bivši zaposleni u MUP osumnjičen da je osobi koja nije ispunjavala uslove izdao dozvolu za nabavku oružja

B.B. osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja

11506 pregleda 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Budvanska policija podnijela je krivičnu prijavu protiv B.B. (48) zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

U saopštenju se navodi da je krivična prijava podnijeta Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, a da je B.B. bio zaposlen u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP), u Filijali Budva, Direktorat za građanska stanja i lične isprave.

"Naime, za krivično djelo zloupotreba službenog položaja sumnjiči se B.B. (48), koje je, kako se sumnja, izvršio na način što je, kao tada zaposleni u Direktoratu za građanska stanja i lične isprave, u Filijali Budva, iskorišćavanjem svog službenog položaja, odnosno nevršeći svoju službenu dužnost, da prilikom postupanja po zahtjevu jednog lica za pribavljanje dozvole za nabavku oružja, izvrši provjeru osuđivanosti, a sve u skladu sa Zakonom o oružju, što je bio u obavezi, iste provjere ne izvrši. Lice za koje je trebao izvršiti pomenute provjere nije ispunjavalo propisane uslove, a B.B. mu je izdao dozvolu za nabavku oružja 21. jula 2021. godine, na koji je način ovom licu pribavio protivpravnu korist", piše u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: