UP: Na graničnim prelazima oduzeta tri vozila, uhapšen državljanin Turske kod kojeg je pronađen pištolj

U saopštenju se navodi da je na graničnom prelazu Dobrakovo policija kontrolisala vozilo marke BMW i vozača G.R. iz Srbije

10369 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Granični policajci oduzeli su tri međunarodno tražena vozila na graničnim prelazima, a turski državljanin kod kojeg je pronađen pištolj uhapšen je na graničnom prelazu Šćepan polje, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

U saopštenju se navodi da je na graničnom prelazu Dobrakovo policija kontrolisala vozilo marke BMW i vozača G.R. iz Srbije.

"Provjerama je utvrđeno da se ovo vozilo potražuje na međunarodnom nivou od strane Švajcarske i ono je oduzeto", ističe se u saopštenju.

Iz UP su dodali da su teretno motorno vozilo marke Ford i vozač B.M. sa Kosova kontrolisani na graničnom prelazu Kula kada je utvrđeno da se ovo vozilo potražuje na međunarodnom nivou od strane Slovenije, te je oduzeto.

"Na graničnom prelazu Šćepan polje kontrolisano je vozilo i dva lica, turska državljanina, koja su se u njemu nalazila. Policija je ovom prilikom pronašla pištolj marke Crvena Zastava M70 kalibra 7,65 mm, obrušenog fabričkog broja, kao i okvir sa četiri komada municije. Utvrđeno je da oružje pripada turskom državljaninu K.G. i on je po nalogu tužioca lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim djelom krijumčarenje", piše u saopštenju.

Iz UP su rekli i da je na graničnom prelazu Božaj kontrolisano vozilo marke Porše i vozač J.P.

"Utvrđeno je da je za vozilom raspisana međunarodna potjernica i ono je oduzeto", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: