Apelacioni sud: Neistinite tvrdnje Lekića o neažurnosti i neradu

Reagovanje suda na izjavu advokata jednog od optuženih za trgovinu ljudima

3260 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Advokat Damir Lekić iznio je netačnu tvrdnju da je suđenje optuženima za trgovinu ljudima - Vitaliju Grečinu, Oleksanderu Lisčinskom, Oleksiju Blahoslavovu i Bogdanu Petrovu, odloženo zbog, kako je rekao, “previda, propusta i očigledne neažurnosti i nerada Apelacionog suda”.

To je navedeno u reagovanju Apelacionog suda na izjavu Lekića, branioca Grečina, objavljenu u tekstu na Portalu Vijesti od 17. oktobra, pod nazivom “Odloženo suđenje optuženima za trgovinu ljudima, spisi predmeta u Apelacionom sudu”.

"Apelacioni sud Crne Gore je spise predmeta Višeg suda u Podgorici K.br. 69/24 u krivičnom postupku protiv optuženog Vitaly Grechina i drugih, vratio tome sudu dana 10.10.2024.godine, uz akt ovog suda Kvž.br. 672/24 od 09.10.2024.godine, što je konstatovano na dostavnici potpisanoj od strane ovlašćenog službenika Višeg suda u Podgorici, kojom je potvrđen prijem spisa predmeta. O navedenom je ovaj sud obavijestio predsjednika sudećeg vijeća Višeg suda u Podgorici dopisom Kvž.br. 672/24 od 16.10.2024.godine", piše u demantiju.

Poručili su da Apelacioni sud postupa u svim predmetima koji su u njegovoj nadležnosti, a posebno u pritvorskim predmetima sa posebnom hitnošću, poštujući zakonske rokove i prava učesnika u postupku, te da su zato neistinite i neutemeljene tvrdnje o njegovoj neažurnosti i neradu.

Bonus video: