Uprava Radničkog 1923 posjetila crnogorske učenike koje su napali lokalni navijači

U znak pažnje i gostoprimstva, djeci su tokom sinoćne posjete uručeni dresovi kluba i pokloni

4073 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Uprava fudbalskog kluba Radničkog 1923 predvođena generalnim direktorom Igorom Konatarom, posjetila je crnogorske učenike koji su gosti Kragujevca, kako bi im pružila podršku nakon što su ih sinoć napali lokalni navijači.

U znak pažnje i gostoprimstva, djeci su tokom sinoćne posjete uručeni dresovi kluba i pokloni, prenosi Beta.

Šestorica dječaka iz crnogorskih škola sa primorja napadnuti su sinoć u Kragujevcu, gdje su na ekskurziji. Prema riječima direktorice Osnovne škole "Ivo Visin" iz Prčanja Petre Ćetković, koja je bila očevidac događaja, napali su ih navijači lokalnog kluba.

"Dobro smo svi. Djecu su nam napali huligani Radničkog. Skinuli im dukserice sa natpisom 'Delije'. Bila sam srećom na licu mjesta i odreagovala. Tražila sam dodatno obezbjeđenje za večeras i ujutro", kazala je Ćetković sinoć u izjavi za "Vijesti".

Osim škole "Ivo Visin" iz Prčnja, u Kragujevcu su na ekskurziji su i učenici OŠ "Branko Brinić" iz Radovića i Osnovne škole "Nikola Đurković" iz Radanovića. Ćetković je kazala da dječaci nisu dobili ozbiljnije povrede, ali su ih navijači Radničkog natjerali da skinu dukserice i udarili jednog dječaka.

Nakon posjete uprave fudbalskog kluba Radnički 1923, direktorica je izrazila veliku zahvalnost na gestu, prenosi Beta.

"Djeca su oduševljena poklonima, a mi smo zahvalni na pažnji koja nam je ukazana", rekla je Ćetković.

Pohvale su upućene i kragujevačkoj policiji koja je brzo i profesionalno reagovala, osiguravši bezbjednost učenika i njihovih pratilaca. Ova brza reakcija spriječila je bilo kakve ozbiljnije posljedice i obezbijedila miran nastavak ekskurzije.

"Zahvaljujemo upravi Radničkog i policiji na podršci i profesionalizmu", dodala je Ćetković, prenio je portal Ucentar.

Bonus video: