Maloljetnik osumnjičen za pokušaj ubistva učenika iz Bara pušten da se brani sa slobode

Prema nezvaničnim saznanjima Vijesti, Viši sud je prvobitno odredio pritvor, ali je njihovu odluku ukinuo Apelacioni sud. Navodno, obrazložili su da u konkretnom slučaju ne stoji opasnost od bjekstva

10938 pregleda 145 reakcija 20 komentar(a)
Gimnazija "Niko Rolović" (ilustracija), Foto: Marija Pešić
Gimnazija "Niko Rolović" (ilustracija), Foto: Marija Pešić

Sedamnaestogodišnji A.K. pušten je da se sa slobode brani optužbi da je 7. oktobra, u dvorištu barske Gimnazije "Niko Rolović", nožem pokušao da ubije godinu starijeg učenika te škole D.M.

Prema nezvaničnim saznanjima Vijesti, takvu odluku donio je Viši sud u Podgorici.

Jedan od izvora kazao je listu da se Više državno tužilaštvo u Podgorici žalilo na tu odluku.

Pojasnio je da je Viši sud prvobitno odredio pritvor, ali je njihovu odluku ukinuo Apelacioni sud, nakon čega su u ponovljenom postupku odlučili da A.K puste na slobodu.

Navodno, obrazložili su da u konkretnom slučaju ne stoji opasnost od bjekstva, jer je A.K. maloljetna osoba kojoj je za putovanje potrebna saglasnost roditelja.

Zakon, međutim, ne predviđa samo putovanje, već i opasnost od skrivanja.

Nakon pokušaja ubistva osamnaestogodišnjaka direktorica škole Marija Đonović kazala je "Vijestima" da su dvije osobe koje nisu učenici njihove škole napale učenika i nanijele mu povrede.

"Brzom intervencijom profesora, sukob je zaustavljen, obaviještena je Hitna pomoć i policija. Sve dalje informacije dobićemo od Odjeljenja bezbjednosti Bar", rekla je ona istog dana.

Povrijeđeni tinejdžer je sa medicinskom pratnjom, u vozilu hitne pomoći, krenuo na dalje liječenje u Klinički centar Crne Gore (KCCG) u Podgorici.

Život mu je bio ugrožen.

Bonus video: