Ministarstvo pravde: Ustavni sud da u slučaju Do Kvona postupi u najkraćem roku, rješenje nam nije dostavljeno

"Imajući u vidu složenost predmeta, smatramo da je dobra i pravovremena komunikacija između grana vlasti i institucija od ključnog značaja za donošenje valjanih i na Ustavu i zakonu utemeljenih odluka"

24058 pregleda 27 reakcija 9 komentar(a)
Ministar pravde Bojan Božović, Foto: Slađan Fatić
Ministar pravde Bojan Božović, Foto: Slađan Fatić

Molimo da u slučaju Do Kvona Ustavni sud postupi u najkraćem roku i da nas ubuduće bez odlaganja o tome obavještava, kako bismo nastavili započete aktivnosti u konkretnom predmetu, saopšteno je iz Ministarstva pravde.

Iz tog resora, kojim rukovodi Bojan Božović, su kazali da su tek danas obaviješteni od strane Ustavnog suda da su punomoćnici južnokorejskog kralja kriptovaluta Do Kvona 25. septembra ove godine podnijeli ustavnu žalbu protiv presude Vrhovnog suda sa zahtjevom da Ustavni sud donese rješenje o obustavi izvršenja pravosnažne presude, obustavi sprovođenja administrativnog postupka pred ministrom pravde i obustavi radnje izručenja do donošenja odluke po ustavnoj žalbi.

Poručili su da pisani otpravak ovog rješenja još uvijek nije dostavljen Ministarstvu pravde, te da će o detaljima daljeg postupanja, javnost biti blagovremeno obaviještena.

"Ustavni sud nas je u daljoj korespondenciji informisao da je na današnjoj sjednici usvojen zahtjev punomoćnika Kwon Do Hyeonga i da se obustavlja izvršenje presude Vrhovnog suda Crne Gore, kao i postupak odlučivanja o dozvoli izručenja, do donošenja konačne odluke Ustavnog suda. Imajući u vidu složenost predmeta, kao i veliki interes javnosti za ovaj slučaj, smatramo da je dobra i pravovremena komunikacija između grana vlasti i institucija od ključnog značaja za donošenje valjanih i na Ustavu i zakonu utemeljenih odluka", navodi se u saopštenju.

Bonus video: