SPO uhapsio Strahinju Koprivicu, sina penzionisanog policijskog funkcionera Duška Koprivice

SPO satima pretresa kuću i objekte Koprivica u nikšićkom naselju Duklo, ali i drugih članova OKG, a osumnjičenima se na teret stavlja krivično djelo - stvaranje kriminalne organizacije, šverc droge i trgovina cigaretama

77344 pregleda 110 reakcija 36 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Luka Zeković
Ilustracija, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 21.10.2024. 11:29h

Nikšićanin Strahinja Koprivica, sin dugogodišnjeg policijskog funkcionera u penziji Duška Koprivice, uhapšen je jutros po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) zbog sumnje da se u dužem vremenskom preiodu bavio švercom droge i tovara cigareta.

Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) u jutrošnjoj akciji uhapsili su još tri osobe za koje se vjeruje da su sa Koprivicom bili u kriminalnim poslovima.

SPO satima pretresa kuću i objekte Koprivica u nikšićkom naselju Duklo, ali i drugih članova ove OKG, a osumnjičenima se na teret stavlja krivično djelo - stvaranje kriminalne organizacije, šverc droge i trgovina cigaretama.

Na spisku za hapšenje napisana su imena pet osoba zbog sumnje da su se u dužem periodu bavili trgovinom droge i velikih količina cigareta od Podgorice preko Nikšića do granice sa Bosnom i Hercegovinom.

Prema podacima "Vijesti", SPO je zbog akcije blokirao i nekoliko ulica u Nikšiću, a u toku je i popis velike imovine za koju se vjeruje da je u posjedu porodice Koprivica.

Ime osumnjičenog Strahinje Koprivice godinama se pominje u policijskim dokumentima, a njegovo ime naveo je i zaštićeni svjedok Jadranko Jonski tvrdeći da je Nikšićanin navodno bio jedna od meta tri kriminalne grupe na čijem čelu su bili Ranko Radulović, Erogen Brajović i Igor Vukotić.

Jonski je pred vijećem Višeg suda u septembru 2020. godine do detalja ispričao što su sve bili planovi kriminalne organizacije i koje su im bile uloge. Prema tom svjedočenju, mete Kotoranina Igora Vukotića bili su bivši službenici bezbjednosnog sektora – Zoran Lazović, Duško Golubović, Duško Koprivica, njegov sin Strahinja.

"Vijesti" su još u maju ove godine na osnovu SKY podataka objavile da "izvjesne Koprivice iz Nikšića" rukovode švercom cigareta iz Crne Gore ka Bosni i Hercegovini (BiH).

Tada su "Vijesti" objavile i da su pripadnici te grupe "sa Strahinjom iz Nikšića" pregovarali da im do granice sa Bosnom i Hercegovinom obezbijedi siguran prolaz kombi vozila natovarenih cigaretama.

U tom kontekstu sigurne linije na relaciji Nikšić - Trebinje pominju da Koprivice, te da za obezbjeđivanje prolaza po paketu cigareta naplaćuju devet eura od Podgorice do Nikšića i još po šest do granice sa BiH.

Bonus video: