U petak Dan otvorenih vrata u rožajskom sudu

Predsjednik suda u Rožajama Dan otvorenih vrata organizuje i u trenutku kad je jedini sudija u tom gradu. Mujević je od 17. oktobra ostao sam da dijeli pravdu u Rožajama nakon što je njegov kolega otišao u penziju

2768 pregleda 1 komentar(a)
Predsjednik Osnovnog suda u Rožajama Mirsad Mujević, Foto: Jadrankla Ćetković
Predsjednik Osnovnog suda u Rožajama Mirsad Mujević, Foto: Jadrankla Ćetković

Predsjednik Osnovnog suda u Rožajama Mirsad Mujević pozvao je sve građane i predstavnike medija da u petak, 25. oktobra ove godine, u periodu od 8 do 14 časova posjete taj sud kako bi se upoznali sa radom i prostornim kapacitetima.

U pozivu je navedeno da se građani tokom Dana otvorenih vrata u rožajskom Osnovnom sudu mogu upoznati sa njihovim pravima ,ali i obavezama u ostvarivanju sudske zaštite kao i sa pravom na besplatnu pravnu pomoć.

Osim toga, kako je navedeno u najavi, Osnovni sud u Rožajama će tog dana u 10.30 časova održati i školski čas učenicima osnovnih škola sa gradskog i seoskog područja na temu vršnjačkog nasilja.

Predsjednik suda u Rožajama Dan otvorenih vrata organizuje i u trenutku kad je jedini sudija u tom gradu. Mujević je od 17. oktobra ostao sam da dijeli pravdu u Rožajama nakon što je njegov kolega otišao u penziju.

Primjer suda u Rožajama najbolji je primjer dugogodišnjeg deficita sudijskog kadra posebno na sjeveru države.

Za sud u Rožajama konkursi su redovno raspisivani, ali sudija zainteresovanih za rad u tom gradu odavno nema. Zbog nedostatka sudijskog kadra, dalji rad Osnovnog suda u gradu sa oko 25 hiljada stanovnika pod velikim je opterećenjem.

Bonus video: