Potvrđena optužnica u predmetu "Abu Dabi fond"

Među osobama koje su obuhvaćene optužnicom su bivši ministri poljoprivrede Petar Ivanović i Budimir Mugoša

11001 pregleda 85 reakcija 11 komentar(a)
Petar Ivanović, Foto: Boris Pejović
Petar Ivanović, Foto: Boris Pejović

Viši sud u Podgorici potvrdio je optužnucu u predmetu u javnosti poznatom kao "Abu Dabi fond", saznaju "Vijesti".

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) podiglo je optužnicu u predmetu nezakonitih kredita iz Abu Dabi fonda protiv bivših ministara poljoprivrede Petra Ivanovića i Budimira Mugoše.

Na optužnici su i bivši direktor Investiciono-razvojnog fonda Zoran Vukčević, kao i Blagota Radulović, bivši direktor Direktorata za plaćanje u Ministarstvu poljoprivrede.

"Specijalno državno tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv okrivljenih bivših ministara poljoprivrede i ruralnog razvoja i bivšeg direktora Direktorata za IPARD plaćanie u tadašnjem Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja - P. I, B.M. i B.R., zbog postojanja osnovane sumnje da su učinili produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja, prilikom dodjele sredstava iz kredita Razvojnog fonda Abu Dabija, u periodu od 2015. do 2017. godine", kazao je ranije specijalni tužilac Vukas Radonjić.

Optužnica je podignuta i protiv bivšeg direktora Investiciono razvojnog fonda Crne Gore, kojeg terete za nesavjestan rad u službi. Optužnica je podignuta i protiv Milana Adžića, za krivično djelo zloupotreba procjene. Optužnica je podignuta protiv Ivanovića i Mugoše, zbog postojanja osnovane sumnje da su učinili produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja, prilikom raspodjele sredstava iz kredita Razvojnog fonda Abu Dabija od 2015. do 2017. godine.

Bonus video: