Prijave protiv osam osoba zbog bespravnog prometa drvnih sortimenata

"Ovim putem Uprava za gazdovanje šumama i lovištima apeluje na građane da se suzdrže od bespravnog prometa drvnih soritmenata"

4348 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Uprava za gazdovanje šumama i lovištima podnijela je osam prijava za bespravan promet drvnih sortimenata protiv M. B., M. K., V. T., M. M., B. M., R. Č., M. M. i Ž. M.

Iz Uprave je saopšteno da je za tih osam osoba utvrđeno da su prilikom kontrole vršili bespravni promet određene količine drvnih soritmenata, a da su prijave podnesene zbog neposjedovanja valjanje propratne dokumentacije prilikom transporta, koju su u zakonskoj obavezi da imaju.

"Ovim putem Uprava za gazdovanje šumama i lovištima apeluje na građane da se suzdrže od bespravnog prometa drvnih soritmenata i da je za transport istih neophodno da imaju urednu dokumentaciju i Uvjerenje o porjeklu drvnih sortimenata izdato od strane službenika Uprave za gazdovanje šumama i lovištima. U suprotnom, protiv svih onih koji na nepropisan i nezakonit način budu vršili bespravan promet biće podnijete prijave. U vezi sa tim, Uprava će i u narednim danima u svim područnim jedinicama nastaviti pooštrene kontrole prometa drvnih soritmenata, jer nećemo dozvoliti da se crnogorske šume koriste na nezakonit način", piše u saopštenju.

Bonus video: