Kašćelanu suđenje odloženo za osmi maj

Odluku je donijelo specijalno vijeće kojim predsjedava sudija Dragoje Jović
3130 pregleda 0 komentar(a)
Ispred Višeg suda u februaru, Foto: Savo Prelević
Ispred Višeg suda u februaru, Foto: Savo Prelević

Suđenje Slobodanu Kašćelanu, optuženom da je organizator kriminalne grupe "Kavčani”, koja se sumnji za izvršenje više teških krivičnih djela, odloženo je za osmi maj u Višem sudu u Podgorici, odlučilo je specijalno vijeće kojim predsjedava sudija Dragoje Jović.

Sudija je kazao da je specijalni tužilac Saša Čađenović sudu poslao podnesak u kojem je zamolio da se glavni pretres koji je za danas bio zakazan, odloži jer je zauzet davanjem završnih riječi u predmetu pokušaj terorizma.

Prema optužnici, “kavčani” su optuženi za zelenaštvo, nedozvoljeno držanje oružja, prodaju droge, davanje mita, teško djelo protiv opšte sigurnosti i pranje novca.

Okrivljeni Kašćelan i Igor Božović su organizovali kriminalnu grupu, a zatim vrbovali ostale članove kako bi se bavili zelenaštvom, švercom droge, pranjem novca.

Oni su navodno bili zaduženi za planiranje i vršenje krivičnih djela, ali i davanje uputstava i naredbe ostalim članovima kriminalne organizacije.

Optužnica je podignuta protiv Slobodana V. Kašćelana, Igora M. Božovića, Vladimira M. Božovića, u bjekstvu, Davora M. Prelevića, u bjekstvu, Miloša D. Radonjića, u bjekstvu, Siniše S. Vlahovića, iz Kotora, u bjekstvu, Aleksandra M. Đurišića iz Kotora, u bjekstvu, Stefana S. Brnovića, Đerđa N. Camaja, Igora M. Đurišića,Aleksandre M. Bogdanović, braće Nikole N. Andrića i Igora N. Andrića, Tripa Z. Moškova i Gorana S. Ljubatovića.

Bonus video: