U programu rane intervencije 39 djece

U Resursnom centru je formiran i tim za asistivnu tehnologiju, pa se tako u centru izrađuju različita sredstva za pomoć, ne samo djeci u razvoju, već svoj djeci
98 pregleda 0 komentar(a)
Sa jučerašnje proslave, Foto: Damira Kalač
Sa jučerašnje proslave, Foto: Damira Kalač

Tokom 70 godina od osnivanja, Resursni centar za djecu i mlade “Podgorica” prošao je kroz više reformi i transformacija i danas u centru imamo 39 djece predškolskog uzrasta, kazala je tokom jučerašnje proslave jubileja direktorica te ustanove Mirjana Popović.

“Danas Resursni centar predstavlja istinski resurs u procesu inkluzije u Crnoj Gori”, kazala je.

Dodala je i da se u Centru već dvije godine intenzivno sprovodi program rane intervencije, da broj djece bilježi značajan trend rasta, te da je ove godine u centru 39 mališana.

U okviru centra, djeci su na raspolaganju različite sekcije i u jučerašnjem programu obilježavanja jubileja baš su članovi tih sekcija – muzičko-horske, dramske... bili i najveće zvijezde.

Djeca u centru dobijaju i osnovno i srednje obrazovanje, a zaposleni pomoć pružaju i kolegama u redovnom sistemu obrazovanja, poput obuke za nastavnike za korišćenje Brajevog pisma.

U Resursnom centru je formiran i tim za asistivnu tehnologiju, pa se tako u centru izrađuju različita sredstva za pomoć, ne samo djeci u razvoju, već svoj djeci.

U Resursnom centru se snimaju i udžbenici i drugi materijali u Daisy audio formatu. U saradnji sa Gimnazijom “Slobodan Škerović” u Daisy formatu snimljeni su Njegošev “Gorski vijenac” i “Luča mikrokozma”.

Bonus video: