Vlahović i Ivanović sadili masline u Baru

"Avenija maslina" je dio projekta "Ekološko uređenje priobalnog pojasa Opštine Bar" koji od 2000. godine realizujemo u saradnji sa Opštinom Bar, institucijama i građanima Bara
57 pregleda 4 komentar(a)
Petar Ivanović, Sanja Vlahović, sadnja malsina, Foto: Radomir Petrić
Petar Ivanović, Sanja Vlahović, sadnja malsina, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 23.04.2016. 14:08h

U nastavku akcije Avenija "Masline prijateljstva", koju je trećeg aprila na kompleksu Sportskog centra započela NVO "Info Sport CG", danas su sadnice maslina između teniskih terena i hotela “Princess” zasadili i ministri Sanja Vlahović i Petar Ivanović, koji su prije tri sedmice bili na službenom putu u SAD.

Pored njih, sadnice su posadili i don Dejan Turza iz kotorske Biskupije, odbornici u SO Bar Branka Nikezić i Pešo Glavanović, potpredsjednik Opštine Bar Dušan Raičević, sekretarka Sekretarijata za poljoprivredu Slađana Živanović, starješina Izviđačkog odreda "24. novembar" Miodrag Tanjo Masoničić i čelnici Udruženja maslinara Bara Ćazim Alković i Dino Mujić. U ovoj Aveniji sada rastu 46 maslina italijanske sorte "Franđivento ćipesino".

"Ovo je izvanredna akcija, koja pokazuje našu brigu o budućim generacijama", rekao je Ivanović.

Ministar, koji je prije toga obišao prodavce na barskoj Zelenoj pijaci, "dao je ruku" u sadnji sve četiri masline danas, ističući da mu nije bilo nimalo teško "iako sam neprikladno obučen za ovo".

Zvanice su dočekale Barske mažoretke ispred "Martine" na šetalištu, gdje su pozdravili Raičević i Vlahović koji su ukazali na značaj akcije "Info sporta CG" i same kulture masline za grad Bar.

"Avenija maslina je dio projekta "Ekološko uređenje priobalnog pojasa Opštine Bar" koji od 2000. godine realizujemo u saradnji sa Opštinom Bar, institucijama i građanima Bara. Cilj nam je da naš Bar bude ljepši, da razvijamo ekološku svijest kod djece, omladine i građana, afirmišemo zaštitu i unaprjeđenje životne sredine", poručio je predsjednik "Info Sporta CG" Miodrag Banović.

Avenija "Masline prijateljstva", kako je kazao, posvećena je dukljanskom knezu Vladimiru poslije 1.000 godina od njegovog stradanja i Crnoj Gori poslije deset godina od obnove nezavisnosti "kao simbol prijateljstva, vječnosti i jedinstva građana Bara".

Bonus video: