“Avali” dozvola nakon 3,5 godine

Hotel i vile koje su nadograđivani i rekonstruisani bez ikakvog papira, naočigled brojnih inspekcija, dobio je građevinsku dozvolu tek 2010.
73 pregleda 0 komentar(a)
Hotel Avala, Foto: Vuk Lajović
Hotel Avala, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 07.11.2015. 16:35h

Ministarstvo održivog razvoja izdalo je juče upotrebnu dozvolu kompaniji “Beppler & Jacobson“ za rekonstruisani hotel “Avala” i vile.

Time je stavljena tačka na gotovo troipogodišnju proceduru da najveći budvanski hotel, naspram Starog grada, dobije papir, bez koga je radio svih prethodnih godina.

Hotel i vile koje su nadograđivani i rekonstruisani bez ikakvog papira, naočigled brojnih inspekcija, dobio je građevinsku dozvolu tek 2010.

Nakon što je “Avala” otvorena, kompanija je svih prethodnih godina kuburila sa plaćanjem komunalija, a Opština je dostavila račun od četiri miliona eura.

S obzirom da komunalije nijesu izmirene donedavno, resorno ministarstvo tek juče je izdalo upotrebnu dozvolu, iako je zahtjev “Beppler” predao još u aprilu 2012. godine.

Uplatom 190 hiljada eura na račun Opštine Budva, kompanija je prije deset dana izmirila kompletan dug. Nakon što je krajem prošle godine prinudno naplatila gotovo dva miliona eura, kada je Opština blokirala račun hotelske kompnije, u prethodnoj godini izmiren je ostatak u djelovima. Preostalih pola miliona eura namiren je prije desetak dana, kada je na ime izgrađne trafostanice koju je izgradila kompnija “prebijen“ dio od gotovo 300 hiljada eura.

Tokom višegodišnje gradnje, dogradnje i rekonstrukcije, hotelski kompleks „Avala“ je bukvalno udvostručio svoje kapacitete i sada raspolaže sa 240 soba, 29 apartmana i 64 vile.

Avala nije jedini hotel u metropoli turizma koji je praktično radio na crno, jer brojni kapitalni objekti i dalje nemaju upotrebnu dozvolu.

Jadan od njih je i komercijalno-stambeni kompleks „TQ Plaza“, čija je izgradnja pod lupom tužilačke istrage.

Bonus video: