Građani plaćaju namete i za sport, a od bazena još nema ništa

"U pitanju su višemilionska sredstva na godišnjem nivou, što je više nego dovoljno za kreiranje elementarnih uslova za razvoj sporta", naveo je Pejović u saopštenju i podsjetio na najave ranijeg gradonačelnika Podgorice, Miomira Mugoše, koji je građanima obećao da će u gradu biti izgrađeno pet bazena, te napravljena istočna tribine gradskog stadiona
4 komentar(a)
Boris Pejović, Demos, Foto: Demos
Boris Pejović, Demos, Foto: Demos
Ažurirano: 23.06.2015. 10:59h

Tri mjeseca nakon usvojene odredbe o naplati taksi na gorivo, od kojih se očekuje devet miliona eura dodatnog prihoda, javnosti nije poznato gdje se i na koji način prihodovani novac distribuira, saopšteno je iz Demosa.

Odbornik te partije u Skupštini Glavnog grada, Boris Pejović, podsjetio je u saopštenju da je Vlada najavila da će od sedam centi po litru, pet opredijeliti za izgradnju autoputa, a dva za reprezentativni sport.

"U pitanju su višemilionska sredstva na godišnjem nivou, što je više nego dovoljno za kreiranje elementarnih uslova za razvoj sporta", naveo je Pejović u saopštenju i podsjetio na najave ranijeg gradonačelnika Podgorice, Miomira Mugoše, koji je građanima obećao da će u gradu biti izgrađeno pet bazena, te napravljena istočna tribine gradskog stadiona.

"Stiče se pogrešan utisak da je Vlada odlučila da afirmiše i pospješi ideju o izgradnji sportskih objekata, a vlast kontinuiteta na lokalnom nivou konačno realizuje euforično obećanje dato još 2009. godine. Nažalost, Podgorica je jedan od rijetkih glavnih gradova u Evropi koji nema zatvoreni bazen, a stadion pod Goricom jedva da zadovoljava standarde koje je propisala UEFA. Zato, ukoliko Ustavni sud ne obori odluku izvršne vlasti o novom nametu, poreski obveznici očekuju prekid dosadašnje prakse i uspostavljanje odgovornog odnosa, te transparentnosti pri raspodjeli prikupljenih sredstava, što bi omogućilo realizaciju davno datih obećanja građanima, navijačima, vaterpolistima i drugim sportskim radnicima", navodi se u saopštenju Demosa, koje potpisuje Pejović.

Bonus video: