OŠ Braća Labudović obilježila 44 godine rada

Dan škole je bila prilika i da direktor Miro Glomazić istakne uspjeh učenika i nastavnika pomenute škole, a posebno rezultate na ovogodišnjim državnim takmičenjima koji su najbolji od postanka te vaspitno- obrazovne ustanove
161 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 12.06.2015. 09:26h

Osnovna škola „Braća Labudović“ iz Nikšića, uz bogat kulturno-umjetnički program i dodjelu diploma „Luča“ najboljim polumaturantima, obilježila je 44 godine rada.

„Luču“ je dobilo 14 učenika – Milica Blečić, Savo Janković, Jovana Krsmanović, Nenad Tomašević, Nada Ćorović, Maša Bulatović, Miloš Milović, Kristina Miljanić, Jelena Srdanović, Hajdana Sušić, Marko Vojinović, Sandra Knežević, Katarina i Šćepan Popović.

Dan škole je bila prilika i da direktor Miro Glomazić istakne uspjeh učenika i nastavnika pomenute škole, a posebno rezultate na ovogodišnjim državnim takmičenjima koji su najbolji od postanka te vaspitno- obrazovne ustanove.

Tako su Vasilije Tomić i Nikolina Todorović osvojili prvo mjesto iz biologije na Olimpijadi znanja, dok je Bojan Živković bio drugi iz matematike. Na Državnom prvenstvu 33-ih školskih sportskih igara šahisti škole „Braća Labudović“ bili su prvi, a dobre rezultate su postigli i atletičari – Aleksandar Karadžić bio je prvi u skoku u vis, Teodora Karadžić druga u bacanju kugle, dok je Nada Ćorović osvojila treće mjesto u trčanju na 600 metara.

„Naši nastavnici su uključeni u mnogobrojne projekte i aktivni su učesnici u osavremenjavanju i demokratizaciji škole. Visok procenat prelaznosti, kao i nagrade i odlična postignuća na takmičenjima u opštini i državi potvrda su uspješnosti kolektiva“, istakao je Glomazić.

Učenici škole, zajedno sa članovima porodice Labudović, položili su cvijeće na biste narodnih heroja čije ime ta škola nosi.

Galerija

Bonus video: