Nastavnici iz Berana, Novog, Pljevalja i Budve uče o upravljanju otpadom

Program za stručno usavršavanje nastavnika "Obrazovanje o upravljanju otpadom" je prethodno uspješno realizovan u Podgorici u OŠ "Pavle Rovinski", Nikšiću u OŠ "Luka Simonović" i cetinjskoj OŠ "Njegoš"
75 pregleda 0 komentar(a)
reciklaža, Foto: Shutterstock
reciklaža, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 11.05.2015. 12:11h

Pet osnovnih škola iu Berana, Budve, Herceg Novog i Pljevalja zainteresovano je za učešće u programu stručnog usavršavanja nastavnika "Obrazovanje o upravljanju otpadom", za školsku 2014/2015, saopšteno je iz Ekološkog pokreta Ozon, koji realizuje program.

Prijave su, kako navode, pravovremeno poslale osnvone škole "Vuk Karadžić" i "Drugaosnovna škola" iz Budve, "Milan Vuković" iz Novog i "Salko Aljković" izL*Pljevalja.

Program za stručno usavršavanje nastavnika "Obrazovanje o upravljanju otpadom" je prethodno uspješno realizovan u Podgorici u OŠ "Pavle Rovinski", Nikšiću u OŠ "Luka Simonović" i cetinjskoj OŠ "Njegoš".

Za drugo polugodište školske 2014/2015. godine, predviđeno je učešće četiri osnovne škole, po jedna iz svake opštine, koje će biti izabrane u saradnji sa Zavodom za školstvo. Biće izabrano i 20 nastavnika (pet po školi), koje će preporučuti rukovodstva škola.

Program "Obrazovanje o upravljanju otpadom" je razvio Ekološki pokret "Ozon", uz podršku Misije OEBS u Crnoj Gori, u okviru projekta Škola ekološkog aktivizma. Program je akreditovan kod Zavoda za školstvo, Odlukom Nacionalnog savjeta za obrazovanje, kao jedan od programa za stručno usavršavanje nastavnika za školsku 2014/2015. godinu.

Program čiji je autor Aleksandar Perović, direktor Ozona, akreditovan je u Katalogu programa stručnog usavršavanja nastavnika za školsku 2014/2015. godinu u trajanju od 32 sata, a koncipiran je tako da sadrži interaktivne radionice i studijske posjete.

Programom je predviđena i izrada Planova za pravilno upravljanje otpadom i opremanje školskih objekata infrastruktrurom za separatno odvajanje otpada, čime se utiče i na održivost samog programa.

Bonus video: