U Nikšiću očišćen dio Pac Polja, uz rijeku Gračanicu

Dio uz rijeku Gračanicu je upravo pokazatelj ljudske nebrige i (ne)kulture, a učesnici akcije izrazili su nadu da Pac Polje više neće izgledati kao jedna od mnogih divljih deponija u gradu
187 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 22.04.2015. 13:40h

Povodom Dana planete zemlje Fondacija "Ćano Koprivica" u saradnji sa Opštinom Nikšić organizovala je akciju čišćenje dijela Pac Polja, uz rijeku Gračanicu. Njima su se pridružili Volonteri Crne Gore, biciklistički klub "Perun" i Triatlon klub "Nikšić".

"Kada su ovakve akcije u pitanju volim da kažem da nije čisto tamo gdje se čisti, već tamo gdje se čuva. Zato bih voljela da se svi zajedno potrudimo da imamo što više uređenijih, čistijih i ljepših područja", kazala je Milijana Kovač, predstavnica Opštine.

Dio uz rijeku Gračanicu je upravo pokazatelj ljudske nebrige i (ne)kulture, a učesnici akcije izrazili su nadu da Pac Polje više neće izgledati kao jedna od mnogih divljih deponija u gradu.

"Cilj akcije je čišćenje dijela uz rijeku Gračanicu, ali i podizanje ekološke svijesti građana", kazala je Kovač.

Mehanizacija mašinskog prstena sakupljeni šut i otpad, a njega je bilo preko pet tona, odvezla je do gradske deponije.

"Nadam se da smo ovom akcijom građanima koji odlažu smeće uz obalu rijeke Gračanice poslali važnu poruku o značaju očuvanja životne sredine i okoline. Akcija se nije završila već ćemo i u toku aprila nastaviti sa čišćenjem sve dok ovoj rijeci i njenoj okolini ne vratimo stari sjaj", kazala je Jelena Žižić, izvršni direktor Fondacije.

Galerija

Bonus video: