Podgorica do kraja godine dobija jednu biciklističku stazu

Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice je pribavila urbanističko-tehničke uslove za izgradnju biciklističkih staza na pet koridora
463 pregleda 5 komentar(a)
Biciklističke staze, Foto: Glavni grad
Biciklističke staze, Foto: Glavni grad
Ažurirano: 30.01.2015. 14:21h

Izgradnja jednog koridora biciklističke staze u Podgorici planirana je za 2015. saopšteno je iz Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice.

Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice je pribavila urbanističko-tehničke uslove za izgradnju biciklističkih staza na pet koridora:

  • od raskrsnice Ulice 27. Marta i Ulice Kralja Nikole do brda Gorica;
  • od željezničke stanice, Ulicom Mitra Bakića, Ulicom Sava Kovačevića, Bulevarom Crnogorskih serdara, preko mosta Union Bridge, Bulevarom revolucije, Cetinjskim putem, do kružne raskrsnice kod Tržnog centra „Delta City“, uključujući i krak ulicama Ivana Milutinovića i Jovana Tomaševića do Bulevara Serdara Jola Piletića;
  • od raskrsnice Bulevara Mihaila Lalića i Ulice Vlada Ćetkovića, Bulevarom Mihaila Lalića i Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog do Kraljevog parka;
  • od raskrsnice Ulice 27. Marta do Krivog mosta, Ulicom Dr. Ljubomira Rašovića, Bulevarom Džordža Vašingtona do Bulevara Svetog Petra Cetinjskog;
  • od brda Gorica, Ulicom Ivana Crnojevića, preko mosta „Milenijum“, Ulicom 13. Jula, Moskovskom ulicom do Bulevara revolucije.

"Nakon kompletiranja projektnog zadatka, pokrenućemo aktivnosti na objavljivanju javnog poziva za odabir najpovoljnijeg projektanta.

Imajući u vidu zakonske procedure koje se moraju sprovesti i njihovo trajanje, kako za izradu projekta tako i za izvođenje radova, nezahvalno je govoriti o rokovima završetka, ali kada projekat biciklističkih staza bude završen, pristupiće se faznoj realizaciji radova.

Za očekivati je da u drugoj polovini godine, za jedan od navedenih koridora imamo urađenu biciklističku stazu", navodi se u saopštenju.

Bonus video: