Hoće li Sea Dance dobiti "zeleno svijetlo": Karte već u prodaji

Prema riječima Filipovića bitna je i namjera festivalskog menadžmenta da se Sea Dance nakon određenog inkubatorskog perioda osamostali kao poseban događaj
68 pregleda 0 komentar(a)
Ljubo Filipović, Foto: Vuk Lajović
Ljubo Filipović, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 13.12.2014. 15:20h

Iako su karte za predstojeći ljetnji EXIT festival Sea dance na plaži Jaz od juče puštene u prodaju, Opština Budva još zvanično nije zaključila ugovor sa novosadskom firmom MY Exit.

Drugi ljetnji festival će biti održan 16. do 18. jula, narednog ljeta, treba da prođe i zeleno svjetlo Skupštine opštine zakazane 22. decembra. Po svoj prilici, koalicioni partneri ,prije svega SDP, saglasni su da daju zeleno svjetlo festivalu, nakon što je prvobitna verzija milionski vrijednog ugovora izmijenjana.

Opština je još prije pola godine planirala da potpiše desetogodišnji ugovor o održavanju festivala, vrijedan pet miliona eura, ali se tom usprotivio SDP.

Uslijedili su dugi razgovori, te nakon što su prihvaćeni gotovo svi predlozi SDP-a, sačinjen je novi ugovor, koji čeka da bude za deset dana aminovan od odborničkog saziva lokalnog parlamenta. Ugovorom je predviđeno da se godišnje iz budžeta za organizovanje festivala izdvaja po pola miliona eura.

"Nekoliko mjeseci sam imao priliku da u razgovorima sa menadžmentom Sea Dance festivala i iznesem svoje stavove i predloge za dalju saradnju. Plod ovih razgovora i uvažavanja stavova obije strane je korigovani tekst ugovora o međusobnoj saradnji koji u značajnijoj mjeri pozicionira ovaj festival kao gradski, budvanski festival. Osim bitnog finansijskog dijela ugovora koji ostavlja prostor za alternativne vidove finansiranja i značajnije definiše obaveze obije strane, Ugovorom se menadžment festivala obavezuje da u značajnijoj mjeri angažuje lokalnu privredu i lokalnu radnu snagu, da društveno odgovorno poslovanje dokazuje u saradnji sa lokalnim nevladinim udruženjima, da u toku zimskog perioda organizuje manifestacije manjeg obima u cilju obogaćivanja društvenog života grada van sezone", kazao je za "Vijesti", potpredsjendik Opštine Ljubomir Filipović iz redova SDP-a.

Premijerno izdanje Sea Dance festivala ima i dvije prestižne evropske nagrade.

Budvanski dio Exita treba da postane samostalan

Prema riječima Filipovića bitna je i namjera festivalskog menadžmenta da se Sea Dance nakon određenog inkubatorskog perioda osamostali kao poseban događaj.

"To ostavlja prostor za pomjeranje datuma održavanja u predsezonski ili postsezonski period kako bi impuls lokalnoj turističkoj privredi bio snažniji. Simbol ovog novog dogovora je i inkorporiranje motiva delfina sa rimskog mozaika u vizuelni identitet festivala. Iz ovih razloga predložiću članovima odborničkog kluba moje partije da glasaju za novi tekst ugovora", naglasio je Filipović.

Naredne godine kultni EXIT proslavlja svoj 15. rođendan EXIT festival biće održan od 9. do 12. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu u Srbiji.

Bonus video: