Konkurs ministarstva kulture za evropske projekte kulturne saradnje

Rok za prijave je 1. oktobar, a više informacija o uslovima konkursa može se naći na sajtu Ministarstva kulture www.mku.gov.me
0 komentar(a)
Ministarstvo kulture, Foto: Arhiva Vijesti
Ministarstvo kulture, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 06.08.2014. 16:38h

Ministarstvo kulture je, u okviru koordinacije crnogorskog učešća u programu Evropske unije (EU) Kreativna Evropa, objavilo konkurs za podršku evropskim projektima kulturne saradnje u narednoj godini.

Konkurs je otvoren za organizacije čije se aktivnosti temelje na kulturnim i umjetničkim vrijednostima i kreativnim izrazima, uključujući institucije kulture, lokalne samouprave, organizacije civilnog sektora, koje žele da saradnjom sa evropskim partnerima internacionalizuju karijeru i aktivnosti u okviru EU i šire.

Navodi se da će biti podržani projekti koji se odnose na promociju i unapređenje kreativnosti i inovacija u evropskoj kulturi, sa fokusom na proces prilagođavanja digitalnim tehnologijama, ispitivanje inovativnih pristupa razvoju publike i testiranje novih modela poslovanja i upravljanja u oblasti kulture.

"Finansiranje će biti omogućeno za manje projekte saradnje, koji uključuju jednu vodeću i najmanje dvije partnerske organizacije, i veće projekte, za jednu vodeću i najmanje pet partnerskih organizacija", kaže se u saopštenju Ministarstva.

Rok za dostavljanje prijava je 1. oktobar ove godine, a više informacija o uslovima konkursa može se naći na sajtu Ministarstva kulture www.mku.gov.me.

Bonus video: