Nikšić dobio biciklističku stazu

Staza će povezivati najznačajnije kulturno-istorijske objekte i izletišta u Nikšićkom polju kao što su Rimski most, Carev most, Gradsku tvrđavu – Bedem i jezera Krupac i Slano
201 pregleda 15 komentar(a)
Nikšić, Foto: Ivan Petrušić
Nikšić, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 27.09.2013. 15:52h

U Nikšiću je izgrađena biciklistička staza duga oko 35 kilometara, čija je vrijednost 145 hiljada eura i koja će povezivati najznačajnije kulturno-istorijske objekte i izletišta u Nikšićkom polju.

Menadžer nikšićke opštine Živko Kecojević saopštio je da je najveći dio novca, 122 hiljade eura, obezbijedio Generalni direktorat za razvoj saradnje Ministarstva vanjskih poslova Italije, a vodeći partner u projektu je provincija Trento.

Prema riječima Kecojevića, staza će povezivati najznačajnije kulturno-istorijske objekte i izletišta smještena u Nikšićkom polju kao što su Rimski most, Carev most, Gradsku tvrđavu – Bedem i jezera Krupac i Slano.

“Riječ je o projektu započetom u novembru 2010. godine, pod nazivom Razvoj ambijentalnog turizma na teritorijama Kraljeva, Nikšića, Peći i Skadra u okviru SeeNet programa mreže italijanskih i lokalnih samouprava jugoistočne Evrope”, kazao je Kecojević na ozvaničenju završetka staze, kojem je prisustvovao i ambasador Italije Vićence del Monako.

Kecojević je rekao da je cilj nikšićke lokalne uprave očuvanje prirodnog ambijenta u skladu sa održivim razvojem, koji se nalazi na vrhu liste prioriteta definisanih u strateškom planu opštine, a jedna od aktivnosti za ostvarenje tog cilja je izgrađena biciklistička staza.

Bonus video: