Škatarić traži da saslušaju svjedoke zbog smrti Bruzde

Disciplinski postupak protiv Škatarića trebalo je da počne 21. januara, ali je ročište odgođeno
236 pregleda 2 komentar(a)
Bruzda, orao, Foto: Vesko Belojević
Bruzda, orao, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 29.01.2013. 16:17h

Disciplinski postupak protiv direktora NP “Skadarsko jezero” Gorana Škatarića odložen je juče za 4. februar.

Iz Nacionalnih parkova Crne Gore (NPCG) “Vijestima” je saopšteno da je ročište juče održano, ali da je odloženo nakon što je Škatarić zatražio saslušanje svjedoka. Nije navedeno o kojim svjedocima je riječ.

Disciplinski postupak protiv Škatarića trebalo je da počne 21. januara, ali je ročište odgođeno za juče.

Disciplinski postupak protiv Škatarića trebalo je da počne 21. januara, ali je ročište odgođeno

Iz NPCG tada nijesu odgovorili zašto je početak odložen. Direktor NPCG Zoran Mrdak pokrenuo je postupak protiv Škatarića, nakon što je usred NP Skadarsko jezero ustrijeljen crni orao, po imenu Bruzda, kojeg su preko transmitera pratili poljski ornitolozi.

Ornitolog Mihailo Jovićević pronašao je uginulog Bruzdu u dvorištu Škatarićeve kuće u Matagužima.

Škatarić nije pružio neophodnu veterinarsku pomoć orlu, već je pozvao policiju, posumnjavši da je riječ o špijunaži zbog transmitera na orlovom tijelu...

“Postupak utvrđivanja odgovornosti imenovanog je pokrenut na osnovu odredbi Kolektivnog ugovora Javnog preduzeća za nacionalne parkove iz razloga neevidentiranja predmetnog događaja u službenu dokumentaciju, nepreduzimanja mjera i radnji na rasvjetljavanju ovog događaja, neblagovremenom upoznavanju Uprave Javnog preduzeća sa istim i nezbrinjavanju ranjene ptice u veterinarskoj stanici”, saopšteno je ranije iz Nacionalnih parkova.

Zakonom o nacionalnim parkovima predviđena je kazna “od dvadesetostrukog do stostrukog iznosa minimalne zarade u Crnoj Gori”.

Bonus video: