Stanić o smjeni Kadije: Nečasni članovi Savjeta su odradili ono za što ih je i DPS Skupština birala

92 pregleda 4 komentar(a)
Mirko Stanić, Foto: Sdp.co.me
Mirko Stanić, Foto: Sdp.co.me
Ažurirano: 09.06.2018. 13:00h

Namjera DPS vlasti da se obračuna sa upravom RTCG i svim slobodnim ljudima u njoj je dovedena do konačnog izvršenja kroz smjenu Andrijane Kadije, saopštio je danas portparol Socijaldemokratske partije (SDP) MirkoStanić.

"Da stvar bude bizarnija, formalni razlog za smjenu je ugovor koji finansira Evropska Komisija i kojim bi se unaprijedio rad Javnog servisa. Međutim, nečasni članovi Savjeta su odradili ono za što ih je i DPS Skupština birala, a DPS institucije predlagale. Osim dva časna glasa protiv, ostalima će ime biti zapisano kao i onima koji su se na sličan način obračunavali sa slobodnom riječju početkom devedestih. Nemojte misliti da možete uništiti tragove nečovještva, kao što ste uništavali strane u ratnoj Pobjedi u kojima ste širili mržnju, ovo je ipak 2018", istakao je Stanić.

On je dodao da je da ne bi bilo zabune, identičan DPS obrazac kao i u devedesetim, partijski umjesto Javnog servisa i partijski aktivisti u ulozi novinara, spikera i uprave.

"Slično kao i tada, drznici pokušavaju da nauče Vladu SAD, Evropsku Komisiju, OEBS-a i ambasade zapadnih zemalja da oni tamo ne znaju što je sloboda medija. Ali, kao što su i njihovi DPS prethodnici već sredinom devedesetih shvatili da ne mogu biti protiv cijelog svijeta i "zločinačke međunaradne zajednice i UN", tako će i njihovih nasljednicima u ovim godinama vrlo brzo postati jasno da se ne može unižavati novinarska struka, krštiti ljudska prava i zaustavljati evropski put Crne Gore, samo zato što je "šef" tako naredio.I tada i sada se ratuje sa međunarodnom zajednicom da bi se sačuvala gola vlast. Tada su rušili Jugoslaviju, ovim potezom ruše evropski put Crne Gore. Za sve koji časno rade svoj posao u RTCG velika podrška i veliko hvala u ime onih kojima ne treba partijska nego televizija svih građana naše zemlje", kazao je Stanić.

Bonus video: