DPNCG: Vidimo se na protestu ispred RTCG

"Ne branimo sjutra Andrijanu Kadiju, već poručujemo političarima da prekinu sa igrama sa Savjetom RTCG", napominje generalna sekretarka DPNCG Mila Radulović
145 pregleda 4 komentar(a)
RTCG, TVCG, Foto: Arhiva "Vijesti"
RTCG, TVCG, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 06.06.2018. 10:15h

Društvo profesionalnih novinara Crne Gore (DPNCG) pozvalo je novinare da se pridruže protestu ispred zgrade RTCG, sjutra u podne, u znak solidarnosti sa kolegama iz Javnog servisa koje, kako su kazali, rade pod velikim političkim pritiskom.

Generalna sekretarka DPNCG, Mila Radulović, kazala je da su neprimjeren politički uticaj vlasti na Savjet RTCG, a samim tim i na uredništvo, stvoriili su atmosferu u kojoj je teško novinarima i urednicima da profesionalno rade svoj posao.

"Vlast čiji predstavnici govore kako razumiju slobodu medija, to očito doživljava kao medije po svojoj mjeri. Zato tražimo od članova Savjeta RTCG da još jednom razmisle kakav Javni servis treba Crnoj Gori - partijski ili onaj koji otvara teme od javnog interesa. Višemjesečna poigravanja sa Javnim servisom sigurno ne doprinose slobodi medija i unavnoteženom izvještavanju RTCG, već pospješuju samocenzuru i bojazan od mogućih sankcija", ističe Radulović.

DPNCG poziva i kolege iz ostalih novinarskih asocijacija da se priključe protestu.

"Ne branimo sjutra Andrijanu Kadiju, već poručujemo političarima da prekinu sa igrama sa Savjetom RTCG, branimo princip da medije uređuju novinari, a ne Vlada, DPS ili neka druga partija, uključujući i opozicione", zaključuje Radulović.

Bonus video: