Sjednice Savjeta RTCG ubuduće zatvorene za javnost?

Goran Đurović, a prema nezvaničnim informacijama “Vijesti” i još barem dvoje članova Savjeta, protive se tom predlogu
61 pregleda 5 komentar(a)
Rade Vojvodić, Savjet RTCG, Foto: Luka Zeković
Rade Vojvodić, Savjet RTCG, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 19.06.2012. 15:35h

Sjednice Savjeta Radio-televizije Crne Gore (RTCG) mogle bi ubuduće biti zatvorene za javnost, ako tako odluči šest od ukupno devet članova tog tijela.

Teško je, međutim, očekivati da će se dvije trećine članova Savjeta saglasiti sa očiglednom namjerom generalnog direktora Rada Vojvodića da se sjednice održavaju iza zatvorenih vrata.

Goran Đurović, a prema nezvaničnim informacijama “Vijesti” i još barem dvoje članova Savjeta, protive se tom predlogu.

“Protiv sam ograničavanja prisustva medija. Smatram da saopštenje ne treba da bude jedini oblik komunikacije s javnošću, bez obzira koliko i ko nije zadovoljan praćenjem rada Savjeta, počev od RTCG pa nadalje”, kazao je Đurović “Vijestima”. Pored Vojvodića, očigledno je i da predsjednik Savjeta Dušan Simonović, u najmanju ruku, ne bi imao ništa protiv da Savjet zasjeda iza zatvorenih vrata, jer je dopis u kojem se traži izjašnjenje članova uputila sekretarka Savjeta Zorica Vujošević.

Vojvodić ne komunicira sa "Vijestima"

Vojvodić je prije više od mjesec i po prekinuo da komunicira sa “Vijestima”, pojasnivši da to čini jer “šefovi (“Vijesti”) bojkotuju RTCG”.

Posljednja sjednica održana je 30. maja, iza zatvorenih vrata, a Savjet je tada usvojio finansijski izvještaj po kojem je državna televizija ostvarila gubitak od oko 720.000 eura u prva tri mjeseca 2012 godine,.

To je prvi put u posljednjih nekoliko godina da novinarima nije dozvoljeno da prisustvuju.

Nije bilo zvaničnog objašnjenja zašto je sjednica održana iza zatvorenih vrata, a “Vijestima” je nezvanično saopšteno da je razlog renoviranje sale.

Bonus video: